Skab resten af dit liv

Mandag 4. – fredag 8. marts 2019
Et liv skal leves i længden – men også i bredden: Bliv udfordret og afklaret, lær dig selv bedre at kende, vær bevidst om de ændringer der kommer og få det bedste ud af din tredje alder. Skab overblik over og få svar på spørgsmål om pension og økonomi.  Kurset indeholder en god kombination af workshops og oplæg til inspiration for det liv, der ligger efter arbejdsmarkedet. Alt sammen pakket godt ind i morgensang, god mad, højskolehygge, fællesskab og en dejlig festaften. Det er tilrettelagt, så også ægtefæller vil have stort udbytte af at deltage.

Kursusvært: Højskolelærer Morten Lund

Medvirkende:
– Kis Østergaard:  Tidligere Højskolelærer på Viborg Gymnastik- og Idrætshøjskole
– Flemming Madsen: HR-Chef Vejle Kommune
– Lise Flensburg: Master i Positiv Psykologi
– Lars Pedersen: Vandrer og foredragsholder
– Jakob Buchreitz: Fysioterapeut og lærer på Social- og sundhedsskolen Silkeborg

Kursusprogram:

Mandag d. 4. marts
11-12: Ankomst og indkvartering
12.15-13.00: Frokost
13.00: Velkomst og Rundvisning på Brandbjerg Højskole: Kursuslederen byder velkommen og fortæller om ideen bag kurset og ugens indhold. Vi får en rundvisning på højskolen og parken og kikker ned i naturskoven, der hører til højskolen.
14.30-15.00: Hvem er vi? Introduktion til kursets deltagere
15.30-17.00: Livet det er livet værd: Tidl. Højskolelærer Kis Østergaard fortæller om et aktivt seniorliv, hvordan man holder sig i gang og får et langt og sundt seniorliv.
16.30-18: Fri
19.30-21: Alderdom er ingen dom v. Lise Flensburg: Lise Lægger op til debat om synet på ældre og hvordan man selv kan påvirke sit liv i retning af ” den gode seniortilværelse”. Ældre er blevet mere fokuserede på alderdommens muligheder og afslutningsårene skulle nødig blive en trist slutfase. Kunsten er at finde aktiviteter der øger de mentale ressourcer så mennesker bliver mere åbne og modtagelige. Er leg f.eks kun noget for børn?  Mange syge mennesker føler sig sunde og mange sunde mennesker føler sig syge- hvordan hænger det sammen?Hvad vil det egentlig sige at føle sig sund og i trivsel og hvordan mon den enkeltes hjerne spiller ind her? Foredraget giver forhåbentlig ny energi og vækker din nysgerrighed.
21.00-22.00: Kaffe & Hygge i Herregården 

Tirsdag d. 5. marts
8.30-9.00: Morgensamling
9.15-11: Livshjulet og biografiarbejde v. Hr-Chef Flemming Madsen: Flemming introducerer til formiddagens program, samt til den overordnede ramme for de 2 formiddage. Der arbejdes både i grupper med biografier og individuelt med livshjulet. Der er både fokus på de ting der har styrket en og de ting der måske har været mere udfordrende.
13.00-15.30 gåtur i Brandbjerg Sønderskov: Her er mulighed for at få luftet benene efter en god frokost og samtidig blive introduceret til et af Danmarks skønneste naturområdet – Grejsdalen.
19.30-21: Højskoleaften: Indholdet varierer, er fælles for alle ugens kursister og bliver annonceret snarest muligt.
21.00-22.00: Kaffe & Hygge i Herregården 

Onsdag d. 6. marts
8.30-9.00: Morgensamling: Om Brandbjerg i dag.
9.00: Fremtiden: Flemming sætter denne morgen fokus på hvad det er for et liv man ønske, når man ikke længere er arbejdsramt ca. 37 timer om ugen. Metoderne fra dagen før tages med ind over.
13.00: Eftermiddagsudflugt Til frivilligcenter Egetoft i Egtved og Jelling Bryghus v/ kursusleder: Formand for centerrådet, pensionist og tidl. skoleleder Villy Nielsen fortæller om Egetoft og de muligheder de frivillige er med til at skabe. Egetofts vision er at være et hus, der sætter det enkelte menneske i centrum. Et hus, hvor livsglæde og livskvalitet er i højsædet. Et hus, med oplevelse der aktiverer hjerne og krop. Et hus, der giver positive fællesskaber. Et hus, hvor kommunens efterlønsmodtagere og pensionister har lyst til at komme. Et hus, hvor borgere, medarbejdere og frivillige arbejder sammen om at gøre Egetoft til et attraktivt sted at udfolde aktiviteter og træning – indendørs som udendørs. Et hus, hvor der fortsat er plads til de, der har brug for hjælp.
16-17.30: Jelling Bryghus: Vi slutter eftermiddagens udflugt af med et besøg på det lokale bryghus. Jelling Bryghus brygger øl der lægger sig op af historien omkring Harald Blåtand og Gorm den Gamle i Jelling. Der fortælles både om brygmetoder og relationen til historien. Det er Bjarne Andersen der er pensionist viser os rundt og fortæller om hvordan han bruger sit liv som frivillig efter endt arbejdsliv.
17.45: Hjemkomst til Brandbjerg
19: Friaften: Tid til afslapning, familiebesøg, eller uformel snak med de øvrige kursister.
21.00-22.00: Kaffe & Hygge i Herregården 

 Torsdag d. 7. marts
8.30-9.00: Morgensang
9.15-12.00 Økonomi og Pension: Konsulent kommer og fortæller hvad man skal have styr på inden man kan lægge arbejdstøjet på hylden. Der kigges både overordnet, men der vil også være mulighed for at komme med individuelle spørgsmål.
13.30-15.30: Hold dig gode venner med din krop’ v/ Jacob Buchreitz:
16.30-17.30: festforberedelse – vi ordner borde og pynter fint op til aftenens festmiddag
Kl. 18.30: Festmiddag
21.00-22.00: Kaffe & Hygge i Herregården  

Fredag d. 8. marts
8.30-9.00: Udtjekning af værelser.
9.15-11.30 Caminoen – en rejse for livet v/ Lars Pedersen:
Lars fortæller om hvordan vandring kunne være et aktivt element i et aktivt seniorliv. Lars tager os med på en visuel og malerisk tur på Caminoen, med alle de udfordringer en sådan pilgrimsrejse indebærer.
10.15-12: Evaluering og ønsker til næste års program
12.15-13.00: Frokost
13: Farvel og tak for denne gang

-Ret til ændringer forbeholdes!

Kursusperioder og priser

5 dages kursus
Dobbeltværelse*: kr. 4.725 ,-
Tillæg for enkeltværelse*:    kr. 600 ,-

Kurset foregår i dagene
Mandag 4. – fredag 8. marts 2019 (uge 10) og
Mandag 16. – fredag 20. september 2019 (uge 38)

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

Tilmelding og betaling

Betalingsopgørelse modtages pr. mail få dage efter tilmelding eller pr. post, hvis der ikke er angivet en mail adresse. Endeligt program modtages pr. mail eller pr. post ca. 2 uger før kursusstart.

Ved afbud før 4 uger før kursusstart, frafalder indmeldelsesgebyr kr. 500. Ved afbud senere end 4 uger før kursusstart, refunderes det samlede kursusgebyr ikke.

Ved bestilt transport ved ankomst køres der fra Vejle Banegård kl. 11.00
Ved bestilt transport hjem køres der til Vejle Banegård kl. 13.00

Har du spørgsmål er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte Brandbjerg Højskole på 75 87 15 00 eller bh@brandbjerg.dk

© Copyright - Brandbjerg Højskole
Bestil brochure til Lange Kurser
X