Det skønne liv

Det skønne liv – alt det, der gør dig glad

Kurset er fuldtegnet. Skriv her hvis du vil på venteliste.

Glæd dig til morgensamling, fortællinger, naturoplevelser, gode snakke, bevægelse og provokerende foredrag, udflugt, lækre måltider med bæredygtighed i centrum, fællessang samt vandreture i både den smukke Vejle ådal og Grejsdalen. Ugen igennem nyder vi hinandens selskab og den gode højskolestemning, vi begejstres og forundres sammen over de mange muligheder, livet giver os, vi drøfter verdens gang, møder livsnydere og idémennesker, der inspirerer til eftertanke, beretter om at følge sin passion og gør plads til det gode grin og fællesskabet. Det bliver en skøn uge, hvor vi fejrer det skønne liv. Kom som du er – og tag inspiration og god energi med dig hjem.

Kursusleder:
Charlotte Zeberg, kursusleder og underviser på Brandbjerg Højskole

Medvirkende:
· Søs Egelind: Skuespiller, entertainer, komiker og foredragsholder. Søs Egelind ved noget om hvordan humor, et positivt livssyn og det at kaste sig ud i udfordrende ting kan gøre et liv både sjovere og mere spændende. Søs Egelind har mange personlige oplevelser og erfaringer med at slippe humoren løs i hverdagen og formår at formidle på en måde der fremkalder grin og eftertænksomhed.
· Simon Lægsgaard, forstander på Brandbjerg Højskole.
· Per Guldbrandt, iværksætter, kok, tjener, foredragsholder og brændende fortaler for økologi og ærlig mad. En passioneret mand med en eventyrlig livshistorie og et smittende engagement.
· Nikolaj Hygebjerg, højskolelærer og bosat på friland
· Kristoffer Thorning, musiker og vokalist, musiklærer på Brandbjerg Højskole

Kursusprogram

Mandag 24. september
11.00: Ankomst (ved bestilt transport køres der fra Vejle Banegård kl. 11.00).
12.00: Frokost
13.00-14.30: Velkomst og rundvisning v. Kursusleder Charlotte Zeberg
15.00-17.00: Søs Egelind: SLIP HUMOREN LØS– og brug den i hverdagen! Med humor som værktøj og våben, kan livet blive sjovt og anderledes inspirerende. Det bliver lettere at overkomme alt det sure – lige fra støvsugning og skattevæsen til ægtefæller og kriser. Kan man virkelig selv bestemme hvor sjovt livet skal være ? Gu’ kan man da så ! …
19.00 – 20.30: Syng dig glad. Fællessang: Vi synger de bedste sange fra højskolesangbogen i selskab med Brandbjergs herlige musiklærer Kristoffer Thorning

Tirsdag  25. september
8.30 – 9.00: Morgensamling om Brandbjergs køkken: Kreativitet, fantasi og bevidsthed om råvarer og ressourceudnyttelse betyder meget arbejdet  i med at skabe lækker økologisk mad.
9.15-11.45 Vandretur – Brandbjerg Sønderskov: En smuk vandretur i Brandbjergs egen skov. Skoven er klassificeret som uberørt naturskov og kendetegnes ved et rigt dyre og planteliv, rislende bæk, mosbegroede stammer og et dramatisk landskab. Vi prøver kræfter med den første del af den nyligt indviede vandresti, Grejsdalsstien, og får en præsentation af nærområdets spektakulære urørte naturskov med en enestående flora.
13.00-14.30: Per Guldbrandt: Spis dig glad. Performancefood: Gastronauten Per Guldbrandt fortæller om, hvordan man finder opskriften på det gode liv. Tag med på en rejse tilbage til ærlig og sanselig mad – og væk fra nutidens mange livsstils-kure. Rigtig mad er faktisk ret enkelt. Det handler om at bruge de råvarer, der er i sæson, lave maden fra bunden med kærlighed og så huske også at nyde maden. Det handler om at finde balancen – og glæden ved mad.
15.30 – 17.00: Nikolaj Hygebjerg: Mit liv på friland – om at følge sin passion: I 2016 tog Nikolaj og hans kone Laila sammen med deres tre børn en stor beslutning. De sagde to fuldtidsjobs op og købte en grund i økosamfundet Friland på Djursland. På Friland skal de bygge deres eget hus af bæredygtige materialer, men det er selvfølgelig kun en lille del af historien. De gik også ned i arbejdstid og deler i dag én stilling på Brandbjerg Højskole og skal de næste 5 år bo i to ombyggede skurvogne som midlertidig bolig. Hør historien bag beslutningen og drømmen om, hvad det kan/skal føre med sig.
19.30: Højskoleaften

Onsdag d. 26. september
8.30 – 9.00: Morgensamling
9.30 – 15.00: Forkælelsestur, en udflugt for livsnydere
En hel dag med fokus på gode oplevelser og skønne smagsoplevelser. Med bus kører vi i samlet flok til kongernes Jelling og får fortællingen om vikingekongen Harald, der satsede stort, gjorde sig til konge over Danmark, samlede Norden og rejste mange imponerende bygningsværker, som stadig i dag mystificerer arkæologer og arkitekter. Vi får også tid til på egen hånd at opleve den prisvindende og internationalt anerkendte udstilling. Herfra går turen til det lokale whiskydestilleri, Fary Lochan, hvor der laves både single malt whisky i høj kvalitet, snaps, gin og likør. Efter en kyndig rundvisning, med beretningen om både hvorfor og hvordan man får ideen til at satse alt og etablere et whiskydestilleri i Danmark, nydes en veltillavet frokost fra Ålbækslagteren og der smages lidt på de våde varer, som er Fary Lochans speciale.
19.00: Friaften med mulighed for film på storskærm

Torsdag 27. september
8.30 – 9.00: Morgensamling
9.30 – 14.30: Vandretur i Grejsdalen – Istidsbakker og kraftige vandløb
Store terrænfald med gamle vandmøller. De nederste 6 km har Grejs Å et fald på ikke mindre end 25 m, og det stærke fald gav i sin tid muligheden for at anlægge kornmøller ned gennem dalen. Fra slutningen af 1700-tallet blev flere møller omdannet til industrimøller.Grejs Mølle og Electro- møllen blev klædefabrikker, og i Hammerværket blev der produceret søm. Omkring år 1900 havde Grejsdalen landets største koncentration af industrimøller.
15.00: Kaffe og lynhistorier v/ Charlotte Zeberg Johnsen
16.00: Festforberedelser
18.30: Festaften

Fredag 28. september
8.30 – 9.00: Morgensamling
9.30 -11.00: Det skønne liv i perspektiv – foredrag v. Forstander Simon Lægsgaard. Om at leve sig glad i fællesskab. Simon sætter det skønne liv i perspektiv.
11.15- 12.00: Evaluering og ugeafslutning
12.00: Frokost
13.00: Afsked (ved bestilt transport køres der fra Vejle Banegård kl. 13.00).

Kursusperioder og priser

5 dages højskolekursus
Dobbeltværelse*: kr. 4.350 ,-
Enkeltværelse*:    kr. 4.750 ,-

Højskolekurset foregår i dagene
Mandag d. 24. – fredag d. 28. september 2018 (uge 39)

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

Tilmelding og betaling til højskolekursus

Betalingsopgørelse modtages pr. mail få dage efter tilmelding eller pr. post, hvis der ikke er angivet en mail adresse. Endeligt program modtages pr. mail eller pr. post ca. 2 uger før kursusstart. Ved afbud før 14 dage frafalder der et indmeldelsesgebyr på 500 kr. Ved afbud senere end 14 dage før kursusstart mistes hele kursusgebyret.

Har du spørgsmål er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte Brandbjerg Højskole på 75 87 15 00 eller bh@brandbjerg.dk