Vandringer i sommerferien

Mandag 22. – Søndag 28. juli 2019
Gå dig glad i godt selskab. Glæd dig til at opleve spændvidden i landskaberne fra smeltevandsdale, en imponerende dødis-sø, smukke bøgeskove, bjergtagende udsigter og hyggeligt samvær undervejs. Vi vandrer og får fortællinger om natur og mennesker i fortid og nutid og har mulighed for at stille spørgsmål og lære landskabet bedre at kende ved hjælp af dygtige naturvejledere med indgående kendskab til landskaberne.

De daglige vandringer er mellem 12- 15 km – i varierende og udfordrende landskab. Dagene krydres med højskolehygge, morgensamling, inspirerende foredrag og sang. Nyd den gode mad fra Brandbjergs veloplagte køkkenhold og slut dagene af med aftenkaffe eller et glas rødvin i atriumgården.

Kursusværter
Morten Lund

Hver morgen starter vi dagen med morgensamling med sang fra højskolesangbogen og et tankevækkende indlæg fra undervisere eller kursusledere. Ugen igennem vil der være foredrag og musikalske indslag, mulighed for hygge i atriumgården eller ved bålstedet, gåture i Brandbjergs egen skov, overnatning i vore 3 shelters ved bækken og meget andet godt.

Hver aften sluttes dagen af med Brandbjerg Café, hvor der er mulighed for at mødes på tværs af workshops og snakke og hygge sammen. Ugens sidste aften er der festmiddag.

Glæd dig blandt andet til:

Sangaften – en glad aften med musik og fællessang.

Sangaften – en glad aften med musik og højskolesang

Udflugt 

Frieftermiddag – Når udflugten slutter, har du fri resten af eftermiddagen med mulighed for at blive i Jelling og tage i friluftsbadet, smutte en tur til Vejle fjord eller noget helt tredje.

OutdoorBIO – Torsdag aften er der mulighed for outdoor-biograf i herregårdsparken bag højskolen.

Kursusprogram:

Mandag
14.30 Ankomst (ved bestilt transport køres der fra Vejle Banegård kl. 13.30)
15.30-17.30 Velkomst og rundvisning
19.00 Sangaften

Tirsdag
8.30 Morgensamling
9.15 Workshop
16.00 Foredrag
19.00 Lynhistorier, et samtalespil

Onsdag
8.30 Morgensamling
9.15 Workshop
16.00 Foredrag
19.00 Sangaften – højskolesang

Torsdag
8.30 Morgensamling
9.15 afgang – udflugt
14.30 Bussen kører retur til Brandbjerg
15.00- frieftermiddag
19.30 – Friaften

Fredag
8.30 Morgensamling
9.15 Workshop
16.00 Foredrag
19.00 – Bålhygge i parken

Lørdag
8.30 Morgensamling
9.15 Workshop
15.30 Festforberedelser v. kursusvært
19.00 – Festaften

Søndag
9.00 Ugeafslutning og fælles afsked v. Morten Lund
10.00 Farvel og tak for denne gang (ved bestilt transport hjem køres der til Vejle Banegård kl. 10.00)

Hver dag er der sund varieret morgenmad fra 7.45-8.30. Lækker frokostbuffet kl. 12.15, samt dejlig aftensmad kl. 18.00. Brandbjergs køkken har sølvmærket i økologi og arbejder hver dag på at overraske og inspirere til gode spiseoplevelser. Kl. 21 er der aftenkaffe.

Der tages forbehold for ændringer – vi er ikke herre over hverken vind, vejr eller den menneskelige faktor, og derfor kan det blive nødvendigt at foretage justeringer. Det endelige program fremsendes ca. 14 dage inden kursusstart.

Vandreture
Glæd dig til storslåede udsigter, stejle bakker og smukt vand i Brandbjergs nabolag i selskab med Brandbjergs naturvejleder. Området omkring Brandbjerg er, for en stor dels vedkommende, formet i den seneste istid.  I løbet af ugen vil du få mulighed for at vandre op til 4 varierede ruter, så du får et indtryk af den imponerende natur i Vejle ådal og Grejsdalen.
Vær opmærksom på, at terrænet er relativt kuperet – og at turene er heldagsture.

Turene er 12-15 km. pr. dag.

Kursusperioder og priser

7 dages kursus
Dobbeltværelse*: kr. 4.950 ,-
Tillæg for enkeltværelse*:    kr. 600 ,-

Kurset foregår i dagene
Mandag 22. – Søndag 28. juli 2019

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

Tilmelding og betaling

Betalingsopgørelse modtages pr. mail få dage efter tilmelding eller pr. post, hvis der ikke er angivet en mail adresse. Endeligt program modtages pr. mail eller pr. post ca. 2 uger før kursusstart.

Ved afbud før 4 uger før kursusstart, frafalder indmeldelsesgebyr kr. 500. Ved afbud senere end 4 uger før kursusstart, refunderes det samlede kursusgebyr ikke.

Har du spørgsmål er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte Brandbjerg Højskole på 75 87 15 00 eller bh@brandbjerg.dk

© Copyright - Brandbjerg Højskole
Bestil brochure til Lange Kurser
window.$zopim||(function(d,s){var z=$zopim=function(c){z._.push(c)},$=z.s= d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0];z.set=function(o){z.set. _.push(o)};z._=[];z.set._=[];$.async=!0;$.setAttribute("charset","utf-8"); $.src="//v2.zopim.com/?xIzCQPWMPryOA6s2YiYESTdiytPc2IUO";z.t=+new Date;$. type="text/javascript";e.parentNode.insertBefore($,e)})(document,"script");
X