Verden og mig i forandring

Vi kigger på en verden i forandring både fra det personlige, det lokale og det globale perspektiv. Mød psykologen, IT- nørden,  gastronauten og life-coachen. Mærk naturen i forandring i Brandbjerg Sønderskov, og tag på tur til både Vejle Kunstmuseum og Spinderihallerne med fokus på en by i forandring. Nøgleordene er identitet, livskvalitet og betydning. Det handler om at turde bevæge sig, om at turde møde udfordringer med åbenhed og nysgerrighed.  

Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os på 75871500 eller bh@brandbjerg.dk

Kursusprogram:

Mandag den 20. maj
13.00: Velkomst, rundvisning og Hvem er vi? Og hvad skal vi? v. Morten Lund. Lidt om Brandbjerg Højskole og hvem vi er, hvad du kan forvente dig af ugen samt lidt om, hvem dine medkursister er.
14.00: At bryde mønstre v/ Anja Nielsen: Med udgangspunkt i den enkelte og vores vaner fortæller Anja med humor og humør om, hvordan vi med enkle greb og fokuseret opmærksomhed kan få nye og bedre vaner i vores liv.
16.00: En guidet tur rundt på højskolen
19.30-21.00: Musisk indslag: En musikoplevelse der er med til at sætte en god stemning for hele ugen

Tirsdag den 21. maj
8.30: Morgensamling om sammenhængskraft v/ Marianne Buus
9.15: Hvorfor tager nogle mennesker forandringer som en udfordring, mens andre frygter dem? v/ Niels Viborg: Med udgangspunkt i psykologien hjælper Niels Viborg os til at kigge indad og blive klogere på os selv og vores tilgang til udfordringer, en hverdag i forandring og de mennesker, vi møder. Dagen igennem bliver vi provokeret, inspireret og klogere på os selv. Niels krydrer sine foredrag med fortællinger og eksempler fra det virkelige liv og en god portion humor.
13.00-14.30: Fortsættelse af formiddagens program v Niels Viborg
15.15-16.00: Gåtur i Brandbjerg Sønderskov v/ Morten Lund: Brandbjerg Højskole ligger på kanten af Grejsdalen, vi går en lille tur i det grønne, får frisk luft og nyder højskolens uberørte naturskov med stejle skrænter, mosbegroede stammer og en lille rislende bæk.
19.30- 21.00 Højskoleaften: Andreas Lloyd: Helte og handlekraft i hverdagen.
Vores største udfordring er hverken klimaforandringer, skattesvig eller et fastlåst politisk system. Det er, at alt for mange af os tror, at vi ikke er i stand til at gøre noget ved det. Men det kan vi. Kom og få inspiration til, hvordan vi kan finde vores egen handlekraft i hverdagen og være de helte, som vi savner. Andreas Lloyd er idealistisk iværksætter bag borgerinitiativer som Københavns Fødevarefællesskab, Borgerlyst, Samtalesaloner og Medborgerne, og han har skrevet flere bøger om samtaler og samfundsengagement.

Onsdag 22. maj
8.30-09.00: Morgensamling – Sang
9.15-10.45: Verden og forandring – når det gælder energi: 40.000 års menneskelig udvikling på halvanden time. Et kig på menneskers behov for – og kloge udnyttelse af – energi gennem årtusinder med særligt fokus på de store forandringer i menneskets historie, som skyldes nye og ændrede forhold.
11.00-17.00: Udflugt til Jelling: Først får vi en rundvisning på Jelling varmeværk, hvor vi følger op på formiddagens foredrag med Charles og bliver endnu klogere på de forandringer, vi ser i energiforbrug – og udnyttelse. Dernæst en rundvisning ved Kongernes Jelling, hvor vi får fortællingen om den forandring, der formede Danmark – fra Gorm den Gamles rige til udgangen af Harald Blåtands regime: På mindre end 100 år forandrede Danmark sig fra et stammesamfund, til en erobringsklar nation, der drog ud for at vinde verden.
17.00: Forventet hjemkomst
Friaften

Torsdag 22.maj
8.30-9.00: Morgensamling v. Mette Øyås
9.15-11.00: Naturen i forandring v. Naturvejleder: På tur i Brandbjergs park og skov. Naturen er som en fabrik, hvor produktionen aldrig lukker ned. Få et indblik i naturens gang på en guidet gåtur, hvor vi ser på naturens gang og – udvikling i selskab med vores engagerede naturvejleder.
11.15-12: Bæredygtighed – hvad siger det dig? v Marianne Buus: Workshop om bæredygtighed – til inspiration og motivation.
13.30-16.00: Klimaforandringer v Jesper Theilgaard
16.30: Festforberedelser v Morten Lund

Fredag 23.maj
9.00-11.00: Fagre nye verden – IT – og muligheder v Henrik Kronborg: Indbudte gæster fortæller om netop deres initiativer for at skabe forandring. Vi får et fantastisk indblik i den fagre nye verden, disruption, robotisering, kloge bleer og big data, når Henrik tegner et billede af, hvor frodig den teknologiske udvikling er, og hvilke muligheder og udfordringer det skaber.

Kursusperioder og priser

5 dages kursus
Dobbeltværelse*: kr. 4.725 ,-
Tillæg for enkeltværelse*:    kr. 600 ,-

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

Tilmelding og betaling

Betalingsopgørelse modtages pr. mail få dage efter tilmelding eller pr. post, hvis der ikke er angivet en mail adresse. Endeligt program modtages pr. mail eller pr. post ca. 2 uger før kursusstart.

Ved afbud før 4 uger før kursusstart, frafalder indmeldelsesgebyr kr. 500. Ved afbud senere end 4 uger før kursusstart, refunderes det samlede kursusgebyr ikke.

Ved bestilt transport ved ankomst køres der fra Vejle Banegård kl. 11.00
Ved bestilt transport hjem køres der til Vejle Banegård kl. 13.00

Har du spørgsmål er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte Brandbjerg Højskole på 75 87 15 00 eller bh@brandbjerg.dk