Yoga og Mindfulness

YOGA OG MINDFULNESS

Mandag 29. juli – søndag 4. august 2019

OBS: Vi afholder desuden YOGA OG MINDFULNESS i uge 24 (10. – 14. juni) og i uge 42 (16. – 20. oktober)

Yoga og- mindfulnesskurserne er for dig, der har lyst til arbejde med indre fordybelse og kropsligt velbefindende. Riv en uge ud af kalenderen til fokus på krop og bevidsthed samt det at være i god og autentisk kontakt med dig selv og andre.

Alle kan deltage uanset erfaring. Er du begynder udi yoga, vil du på kurset få lagt et sikkert fundament for en fortsat udøvelse af yogapraksis – har du allerede erfaring med yoga, får du hjælp til yderligere at forfine og styrke din yoga.

På kurset vil du dyrke Hatha yoga og møde blidere former som Yin yoga og Restorativ Yoga. Undervisningen vil tage udgangspunkt i dit niveau og være tilpasset din kropstype og kunnen.

I mindfulnessundervisningen lægger underviserne stor vægt på den anvendelige hverdagsnære vinkel på mindfulness. Vores erfarne mindfulnessundervisere ved fra egen praksis, at det at være mindful og til stede i øjeblikket med ro i sindet gør en kæmpeforskel i hverdagen. På kurset vil du få konkrete teknikker og forståelse for, hvordan du kan være mere nærværende og i kontakt med dig selv og andre i din dagligdag.

Der vil løbende blive trukket paralleller mellem mindfulness- og yogamodulerne.

I ugens løb vil du blive forkælet af Brandbjergs grønne, kreative køkken og inspireres af tankevækkende morgensamlinger, foredrag, sang og godt samvær med dine medkursister.

Rammerne for kurset er Brandbjergs Friis og Moltke arkitekttegnede skole fra 60’erne, og Brandbjerg Herregård som oprindeligt er fra 1500 tallet. Undervejs i kurset vil du komme ud i de skønne omgivelser i den smukke herregårdspark og den bagvedliggende Grejsdalen, der udover at være Danmarks dybeste dal af mange regnes for at være et af Danmarks smukkeste naturområder. Et perfekt sted til ro og nærvær i naturen.

Fælles for alle, du møder på Brandbjerg, er, at de brænder for det, de laver, så glæd dig til at mærke den positive og hjertelige Brandbjerg- ånd.

Underviserne

Yogalærer Tinna Maria Brinch Sørensen
Tinna Maria er 37 år og ejer af ‘Personlig Ro’, hvor yoga og meditation er omdrejningspunktet for sundhed og velvære. Yoga har været en stor og vigtig del af Tinna Marias liv i 15 år. Hun er uddannet yogalærer fra ‘YOGAinsideOUT’ i Silkeborg, og hendes yogaundervisning er en blanding af Hatha, Yin og Restorativ yoga med det primære fokus på vejrtrækning, pauser og god tid i stillingerne. Dertil kommer fokus på vigtigheden af at skabe balance i krop og sind gennem styrke- og flowøvelser. Tinna Maria er desuden uddannet meditations- og mindfulnessinstruktør hos Henning Daverne, Detox-Mentor, Selvsabotage-Coach og Kost-Pilot. Til daglig bor hun sammen med sin mand, Claus, og 3 børn på en landejendom mellem Give og Billund. Se mere om Tinna Maria på: www.personligro.dk

Mindfulnesslærer Louise Crandal
Louise har været tilknyttet Brandbjerg Højskole siden 2014 som underviser i mindfulness. Hun har mediteret dagligt de sidste 12 år og beskæftiget sig intensivt med bevidsthed, meditation, eksistens og natur. Louise er tilknyttet Vækstcenteret i Nørre Snede, hvor hun har deltaget i meditationstræning hos Jes Bertelsen siden 2006.

Louises undervisning er baseret på en model, hun kalder ”Rolig-venlig-klar”, og som i korte træk går ud på: at sænke stressniveauet og få ro på, at finde frem til en mere venlig og forstående tilgang både til sig selv og andre og at få større klarhed over, hvad der foregår i krop og sind.

Louise er uddannet cand.mag. i journalistik, filosofi og videnskabsteori. Hun er dobbelt verdensmester i paragliding og har flere gange beskrevet sin passion for at flyve paraglider med sin ørn, Cossack, på tv, i radio og aviser.

Kristoffer Fynbo Thorning: Underviser til daglig i musikmiljøet SoundHouse på Brandbjerg Højskole, er uddannet på det Jyske Musikkonservatorium og med i vokalgruppen Postyr.

Simon Lægsgaard forstander på Brandbjerg Højskole, passioneret samfundsdebattør, jagt&naturmenneske og sangskriver.

Kursusvært:
Anne Sofie Rau Gram Iversen: Underviser til daglig på Brandbjerg Højskole i fagene naturkraft, personlig udvikling samt billedkunst. Hun er uddannet lærer og er desuden Doula (fødselshjælper) ved siden af sit højskoleliv.

Kursusprogram:

Mandag d. 29. juli

16.00-17.00: Ankomst og indkvartering (ved bestilt transport køres der fra Vejle Banegård kl. 16.00).

17.00-18.00: Velkomst v. Anne-Sofie Rau Gram Iversen. Præsentation af kurset og en rundvisning inde og ude inkl. et kik ned i Brandbjergs flotte naturskov.

19.00 – 21.00:  Icebreakers og introduktion til mindfulness v/ Anne-Sofie Rau Gram Iversen

Brandbjerg Café:  Snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl

Mulighed for at sove i shelter v. bækken i skoven

Tirsdag d. 30. juli

8.30-9.15: Morgensamling Om handlingstillid  v/ Marianne Buus

9.30-12.00: Yoga v/Tinna Maria Brinch Sørensen

14.00-16.30: Mindfulness v/ Louise Crandal

19.00-20.30: Terningfortællinger: Denne aften byder på overraskende fortællinger fra dig og dine medkursister, og det bliver styret af en vis form for tilfældighed, da terningerne viser vej.

Brandbjerg Café:  Snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl

Mulighed for at sove i shelter v. bækken i skoven

Onsdag d. 31. juli:

8.30-9.15: Morgensamling v/ Simon Lægsgaard

9.30-12.00: Yoga med Tinna Maria Brinch Sørensen

14.00-16.30: Mindfulness v/ Louise Crandal

19.00-20.30: Vejen hertil..: Vi lader os inspirere af to menneskers veje i livet. Du får mulighed for at forholde dig til de lige og skæve veje i dit liv gennem at være vidne til to forskellige menneskers fortællinger.

Torsdag d. 1. august

8.30-9-15: Morgensamling om positive fællesskaber v/ Morten Lund

9.30-16.00: Heldagstur til Staksrode skov og strand v/Anne-Sofie Rau Gram Iversen

Friaften

Brandbjerg Café:  Snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl

Mulighed for at sove i shelter v. bækken i skoven

Fredag d. 2. august

8.30-9.15: Morgensamling fællessang v/ Kristoffer Fynbo Thorning

9.30-12.00: Yoga med Tinna Maria Brinch Sørensen

14.00-16.30: Mindfulness v/ Louise Crandal

19.30-21.00: Musik og liv v/ Simon Lægsgaard.  Forstander og sangskriver Simon Lægsgaard har sammen med  komponist og korleder, Kristian Enevoldsen, skrevet sange, der breder sig over flere musiske genrer, såvel som over en række aktuelle emner – det være sig konkurrencestaten, klodens tilstand og perfekthedskulturen samt evigtgyldige temaer om kærlighed, frihed og liv og død. Nogle sange er i den satiriske og finurlige ende, andre kalder på den brusende, boblende livsglæde, og andre igen er mere eftertænksomme.

Brandbjerg Café:  Snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl

Mulighed for at sove i shelter v. bækken i skoven

Lørdag d. 3. august

8.30-9.15: Morgensamling om sammenhængskraft v/ Marianne Buus

9.30-12.00: Yoga v/ Tinna Maria Brinch Sørensen

14.00-16.00: Mindfulness v/ Louise Crandal

16.00: Festforberedelser og hygge ved bålet i parken

19.00: Festaften m. grillmiddag

Brandbjerg Café:  Snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl

Mulighed for at sove i shelter v. bækken i skoven

Søndag d. 4. august

8.30-9.00: Pakning og udtjekning

9.00-10.00: Fotos fra ugen og evaluering

10.00: Farvel og tak for denne gang (ved bestilt transport køres der fra Vejle Banegård kl. 10.00).

Hver dag er der sund varieret morgenmad fra 7.45-8.30. Lækker frokostbuffet kl. 12 samt dejlig aftensmad kl. 18.00. Brandbjergs køkken har sølvmærket i økologi og arbejder hver dag på at overraske og inspirere til gode spiseoplevelser. Kl. 21 er der aftenkaffe.

Der tages forbehold for ændringer – vi er ikke herre over hverken vind, vejr eller den menneskelige faktor, og derfor kan det blive nødvendigt at foretage justeringer. Det endelige program fremsendes ca. 14 dage inden kursusstart.

Kursusperioder og priser

7 dages kursus

Dobbeltværelse*: kr. 4.750 ,-
Tillæg for enkeltværelse*: kr. 600 ,-

Kurset foregår i dagene
Mandag d. 29. juli – søndag d. 4. august 2019 (uge 31)

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

Tilmelding og betaling

Betalingsopgørelse modtages pr. mail få dage efter tilmelding eller pr. post, hvis der ikke er angivet en mail adresse. Ved afbud før 4 uger før kursusstart frafalder indmeldelsesgebyr på 500 kr. Ved afbud senere end 4 uger før kursusstart mistes hele kursusgebyret.

Har du spørgsmål, er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte Brandbjerg Højskole på 75 87 15 00 eller bh@brandbjerg.dk

Bestil brochure til Lange Kurser
window.$zopim||(function(d,s){var z=$zopim=function(c){z._.push(c)},$=z.s= d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0];z.set=function(o){z.set. _.push(o)};z._=[];z.set._=[];$.async=!0;$.setAttribute("charset","utf-8"); $.src="//v2.zopim.com/?xIzCQPWMPryOA6s2YiYESTdiytPc2IUO";z.t=+new Date;$. type="text/javascript";e.parentNode.insertBefore($,e)})(document,"script");
X