GENERATIONERNES VÆLGERMØDE

Tirsdag d. 25. oktober kl. 19-21.00

En af kløfterne ved det kommende folketingsvalg går mellem de generationer, der befolker vores samtid. Der tales meget lidt sammen om vores fælles fremtid på tværs af alder og erfaring.  

Mange unge føler, at de mangler indflydelse. Mange ældre synes at de unge engagerer sig for lidt i det fælles. Forståelsen for hinandens livssituation er ofte begrænset og fordommene mange. 

Mange unge kræver klimahandling NU, mange ældre bekymrer sig om velfærdssamfundets fremtid i lyset af den aktuelle økonomisk krise, og MeToo-bevægelsen har skabt høje bølger omkring middagsbordet i både hjemmet og på arbejdspladsen.  

Alle synes dog optaget af, om vi kan holde varmen til vinter og betale elregningen. Alle vil have bedre hospitaler, sundhed og psykiatri. Men hvad må det koste? Og hvad med skole- og uddannelsessystemet, som de unge er vokset op i, og som mange mener skaber stor mistrivsel, for de der skal arve kloden? 

Oveni de indenrigspolitiske diskussioner presses verdensbilledet af Putins krig i Ukraine og Kinas supermagtdrømme, der understreger, at vi lever i en brydningstid, hvor fremtiden er mere usikker end den har været de sidste 30 år. 

På Brandbjerg Højskole mener vi, at vi trænger til at tale sammen om den fremtid, vi skal skabe i fællesskab på tværs af de livssituationer, vi står i. Derfor inviterer vi i samarbejde med magasinet Ræson til vælgermøde på tværs af generationer tirsdag d. 25. oktober kl. 19-21.  

Clement Kjærsgaard står ved roret og leder debatten mellem folketingskandidater fra 5-7 forskellige partier, bl.a. Indenrigs- og Boligminister Christian Rabjerg Madsen (S), folketingsmedlem Lotte Rod (R), Tom Andkær (NB) og Eva Kjer Hansen (V). Og flere kommer til.  

Tag dine børn, forældre, bedsteforældre eller naboer med til et anderledes vælgermøde hvor vi skal tale om både det, der skiller os ad og det, der samler os for at opnå en større forståelse på tværs af meningsforskelle og fælles håb. Vi forventer at blive mere end 350 borgere i alle aldre – men især mange af de unge, som skal sætte deres kryds for første gang!  

Vi vil ikke bruge tiden på bogstavkombinationer i en ny regering. Vi vil gå i dybden med partiernes bud på, hvordan vi håndterer de af tidens store kriser, der optager os på tværs af generationer. Vi vil også synge sammen fra Højskolesangbogen, og vi vil give mulighed for at bygge broer over de kløfter, der forhindrer, at vi taler med hinanden på tværs af erfaringer og verdensbilleder. 

Det bliver en festaften for den demokratiske samtale. 

 Arrangementet er gratis, og der er mulighed for at købe kaffe, the og vand. 

Tilmeld dig her senest mandag den 24.10 kl. 12.00.

Vi glæder os til at se dig.