Enkle mønstre med drejede masker

Katrine Wohllebe (DK)
Workshop 2

Drejede masker udgør et vigtigt element i mønstertraditionerne inden for strik flere steder i Europa. De ses fx både i stjernemønstrene på de gamle danske nattrøjer, i visse af mønstrene på irske og britiske fiskertrøjer samt i form af filigrane snoninger og viftemønstre på forskellige typer beklædning i regionen omkring Alperne.

Vi kigger på de drejede maskers anatomi og udtryk og strikker prøver på enkle mønstre for at få teknikkerne ind i fingrene.

Medbring lyst uldgarn til pinde 3½-4 mm og pinde i tilsvarende tykkelse. Derudover er det en god idé at have papir, skrivegrej og strikketilbehør ved hånden (fx markører, saks og nål).

For kompendium betaler hver deltager 40 kr.

© Copyright - Brandbjerg Højskole
Bestil brochure til Lange Kurser
window.$zopim||(function(d,s){var z=$zopim=function(c){z._.push(c)},$=z.s= d.createElement(s),e=d.getElementsByTagName(s)[0];z.set=function(o){z.set. _.push(o)};z._=[];z.set._=[];$.async=!0;$.setAttribute("charset","utf-8"); $.src="//v2.zopim.com/?xIzCQPWMPryOA6s2YiYESTdiytPc2IUO";z.t=+new Date;$. type="text/javascript";e.parentNode.insertBefore($,e)})(document,"script");
X