Karen Havskov Jensen (DK)


Tekstil som kunstnerisk råstof

Billedforedraget vil tage udgangspunkt i Karen Havskov Jensens mangeårige praksis som billedkunstner med tekstiler som et gennemgående materiale.

Karen vil komme ind på arbejdsprocesserne, inspirationen bag værkerne og her bl.a. også inddrage eksempler på kollegers tekstile værker.

Karens foretrukne materialer har igennem mange år været tekstiler – strik, hækling, rya, syning, broderi osv. Tidligere var det pap. Materialerne har det til fælles, at de ikke kræver tungere værktøj end en saks, de er flytbare, intime og fleksible, og det har altid været centralt i den skabende proces, at det har været muligt at styre med at kunne håndtere dem på egen hånd.

Den tekstile billedkunst har i flere omgange været påvirket af forskellige aktivistiske/feministiske bølger, der har brudt med – og ofte med humor spillet på – den gængse og associationstunge forestilling om håndarbejdet som en stereotyp kvindeaktivitet og et symbol på alt konventionelt og samfundsbevarende. Karen Havskov Jensen ser sin egen produktion som en landbo-feministisk udløber af disse bølger. Ambitionen er at gøre værkerne til en art ‘trojanske heste’, der kan få dagligdagen til at overraske og åbne sig med et nyt uventet nærvær.

Karen Havskov Jensen bor og arbejder i Nees på den jyske vestkyst. Hun er uddannet i skulptur fra Det Fynske Kunstakademi og Det Jyske Kunstakademi.

Karen Havskov Jensen har en række separat- og gruppeudstillinger i Danmark og udlandet bag sig, heriblandt ’Traditionsbrud – tekstil samtidskunst’ (gruppeudstilling på Kunstetagerne i Hobro 2018).

’Villa til Ragna & Franka’ (gruppeudstilling på Esbjerg Kunstmuseum 2017 og Kastrupgårdsamlingen 2018.

’PuzzleVille’ (udstilling med Lene Desmentik på Huset for Kunst og Design i Holstebro 2017 og på Sydslesvigs Danske Kunstforening i Flensburg 2018).

’Det daglige brød’ (separatudstilling på SOFT Galleri i Oslo 2012) og projektet ’SELDE SELECTED – 90 postkort fra Selde’ (i samarbejde med Klavs Weiss under Skulpturlandsby Selde 2014-15).

For yderligere info se www.karenhavskov.dk Herudover har hun i en årrække arbejdet for og med international samtidskunst på landet i foreningen ET4U.