Vandring og Filosofi

Der er helt stille i skoven Jakobs spørgsmål hænger i luften “Hvordan er jeg blevet til den jeg er?”. Er vi egentlig bare biologi, kultur, eller måske en kombi eller noget helt tredje. Kasper kan mærke at det er godt lige at tage sig tid til at stille spørgsmålet og måske er der ikke altid et endegyldigt svar. 

I faget Vandring og filosofi udforsker vi livets store spørgsmål med både hjerne, hjerte og krop midt i naturen.
Sammen bevæger vi os ud i de varierede landskaber. Vi undersøger stederne, vi kommer frem til, og tager os tid til at få det hele med.
Dyr og planter, kulturen i landskabet, sol og vind i ansigtet, trætte ben, duften af hav, skov og bål.
Undervejs gør vi holdt og undersøger spørgsmål, der er essentielle for ethvert menneske: Hvordan er jeg blevet til den, jeg er? Hvilke vigtige erfaringer har jeg med i bagagen? Hvad står jeg for som menneske? Hvor er jeg på vej hen? Hvad drømmer jeg om?

Dagenes forskellige temaer belyses med inspiration fra filosofi, psykologi, litteratur, historie, meditative traditioner samt aktuelle strømninger og begivenheder i samfundet.

Undervejs er der lejlighed til individuel refleksion, notebogsskrivning, dialog på holdet og samtaler med dagens ”gå-ven”, så ånd og levende fællesskab kan vokse frem af egen kraft.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FAGMILJØET FRILUFTLIV

Brandbjerg Højskole er ikke en friluftslivshøjskole, Vi er en almen højskole med en række spændende fagmiljøer. Du har derfor mulighed for at have masser af friluftsliv på skemaet. Faget Friluftliv er et af de bærende fag i fagmiljøet og du kan udover friluftliv have en række kreative fag i løbet af dit ophold på Brandbjerg Højskole. Du kan f.eks. kombinere friluftsliv med MTB+, Havkajak,
fjeldskitur, havkajak, Natursyn, Naturens forråds-kammer, Alpin skitur og Jagttegn

Underviser

Jacob Andersen

Jacob Andersen

Jacob underviser blandt andet også i hovedfaget “Friluftsliv”.

Ifølge Jacob er de største bjerge, vi kan bestige, de indre. Gennem fag og samtaler er han særligt optaget af at koble erfaringerne i højskolelivet med refleksioner, så der skabes indsigt og bevægelse på den enkeltes rejse gennem livet.

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.