Verden og mig i forandring

Mandag 8. – fredag 12. februar 2021 

Nøgleordene er identitet, livskvalitet og betydning, når vi zoomer ind på en verden i forandring, både fra det personlige, det lokale og det globale perspektiv. 

Tilmeld dig her

Mandag 8. – fredag 12. februar 2021 

Det handler om at erkende, at verden forandrer sig, om modet til at bevæge sig med (og mod), om at møde med åbenhed og nysgerrighed, men også om at forstå hvor vi kommer fra for at kunne tage det bedste med videre.

Mød psykologen, IT- nørden, life-coachen og journalisten. Mærk naturen i forandring i Brandbjerg Sønderskov og nyd tankevækkende foredrag og provokerende workshops. Nøgleordene er identitet, livskvalitet og betydning. Det handler om at turde bevæge sig, om at turde møde udfordringer med åbenhed og nysgerrighed, men også om at forstå hvor vi kommer fra, og hvor verden bevæger sig hen, for at kunne tage det bedste med videre.

Medvirkende: 

  • Anja Nielsen: Personlig træner, ernæringsekspert, foredragsholder. Anja har en fortid som idrætsudøver på højt plan,først som voltige rytter, hvor hun er 9 x dansk mester, 3 gange nordisk mester og vinder af verdensranglisten for kvinder. Senere har hun dyrket fitness på konkurrenceplan, hvor hun to gange har vundet titlen som Miss Fitness. Anja har desuden besteget Kilimanjaro, som er verdens højeste fritstående bjerg.  
  • Karim Pedersen,højskolelærer på Brandbjerg Højskole  
  • Niels Viborg, Psykolog   
  • Steen Ole Hedelund Jørgensen.Forfatter, Journalist på bl.a. reporter på TV-Avisen, leder og redaktør i DR´s Provinsafdeling i Aarhus. Fra 1991 til i dag freelancejournalist i bl.a. TV-2 og Danmarks Radio, samt underviser, forfatter, foredragsholder og udvikler af kurser inden for temaer som medier, politik og samfund. I dag leder i foredrags- og forlagsvirksomheden Forum Humanum. 

Prisen inkluderer:

Prisen inkluderer:
· 4 overnatninger i delt dobbeltværelse
· Fuldpension inkl.  festmiddag
· Kaffe/te og vand
· Øl, sodavand og vin kan tilkøbes.

Foredrag:
· Anja Nielsen: At bryde mønstre
· Niels Viborg: Hvorfor tager nogle mennesker forandringer som en udfordring, mens andre frygter dem?
· Søren Tranberg: Den elektroniske hjerne
· Steen Ole Hedelund Jørgensen: Intethedens brigade -om medier, magt og manipulationer· Karim Petersen: Hong Kong – Det nye Berlin? På grænsen mellem øst og vest.

Andre oplevelser:
· Morgensamlinger
· Musiske indslag
· QuizAften
· Vandretur i Grejsdalen og Brandbjerg Sønderskov

KURSUSPROGRAM

Mandag 
13.00: Velkomst og rundvisning: Hvem er vi? Hvad skal vi? Introduktion til ugen og rundvisning på højskolen.  
15.00-17.15: Anja Nielsen: At bryde mønstreMed udgangspunkt i den enkelte og vores vaner fortæller Anja med humor og humør om, hvordan vi med enkle greb og fokuseret opmærksomhed kan få nye og bedre vaner i vores liv. 
19.30-21.00: Kom godt i gang: Vi lærer hinanden lidt bedre at kende og starter ugen med en hyggelig aften sammen.    
21.00 Aftenhygge 

Tirsdag 
8.30-9.15: Morgensamling   
9.30: Niels Viborg: Hvorfor tager nogle mennesker forandringer som en udfordring, mens andre frygter dem?  Med udgangspunkt i psykologien hjælper Niels Viborg os til at kigge indad og blive klogere på os selv og vores tilgang til udfordringer, en hverdag i forandring, og de mennesker vi møder. Dagen igennem bliver vi provokeret, inspireret og klogere på os selv. Niels krydrer sine foredrag med fortællinger og eksempler fra det virkelige liv og en god portion humor.   
13.00-15.00: Fortsættelse af formiddagens program v Niels Viborg   
19.00-20.30:Charlotte Zeberg: Verden og mig i forandring en samtalerejse gennem nogle af de mest markante ændringer i de seneste årtier. 

Onsdag  
8.30-9.15: morgensamling 
9.30-11.00: foredrag: Mere info følger 
13.00-15.00: Gåtur i skoven m. Charlotte– naturen i forandring 
15.00-16.30: Steen Ole Hedelund Jørgensen: Intethedens brigade -om medier, magt og manipulationer: “Intethedens Brigade”  om mediernes magt. Tidens medier, spindoktorer og meningsdannere kommer under kærlig behandling, når Steen Ole tager os med på en rejse gennem det danske medielandskab. Foredragsholderen har arbejdet mange år på TV-avisen som tv-reporterog han drager linjerne til tidens falske nyheder, der i stigende grad påvirker demokratiet og demokratiske valg. 
19.00: QuizaftenKan du vinde? Kan du lade være? En sjov og hyggelig aften.  

Torsdag  
8.30-9.15: Morgensamling 
9.30-11.30: Karim Petersen: Hong Kong – Det nye Berlin? På grænsen mellem øst og vest. I 2019 gik op mod to millioner borgere på gaden i Hong Kong for at demonstrere for frihed og demokrati. Den tidligere kronkoloni er garanteret særstatus frem til 2047 – men mange frygter, at frihedsrettighederne allerede er ved at forsvinde. I 2019 blev Hong Kong ramt af voldsomme gadekampe mellem politi og demonstranter, og både regeringsbygninger og universiteter blev besat. Nu har Kina indført en ny sikkerhedslov, der forbyder alle forsøg på oprør eller løsrivelse. Betyder det enden for demokratibevægelsen, eller kan Hong Kong tværtimod vise vejen for Kina? Vi ser nærmere på brændpunktet mellem øst og vest, som bliver omtalt som ”det nye Berlin”.  
13.00-15.00: Info følger 

 

Fredag  
9.00-11.00: Søren Tranberg: Den elektroniske hjerne. Kunstig intelligens og robotter kommer i de næste år til at vende op og ned på organisationer og samfundsstrukturer over hele verden. Mange jobfunktioner og virksomheder vil forsvinde – og nye opstå. En eksponentiel stigning i regnekraft og data, kombineret med kraftigt faldende priser på elektronik gør, at ny æra indenfor kunstig intelligens står for døren. Søren giver os et indblik i, hvordan der på den ene side åbner sig nye muligheder med robotter og kunstig intelligens, mens der på den anden side også er en række problemer og dilemmaer tilknyttet anvendelsen af den type teknologi. 
11.10-11.45: Ugeafslutning og fælles afsked 
11.45 – Frokost 
Farvel og tak 

 

Hver dag er der sund varieret morgenmad fra 7.45-8.30. Lækker frokostbuffet kl. 11.30 samt dejlig aftensmad kl. 17.30. Brandbjergs køkken har sølvmærket i økologi og arbejder hver dag på at overraske og inspirere til gode spiseoplevelser. Kl. Ca. 21 er der aftenkaffe.  

Der tages forbehold for ændringer – vi er ikke herre over hverken vind, vejr eller den menneskelige faktor, og derfor kan det blive nødvendigt at foretage justeringer. Det endelige program fremsendes ca. 14 dage inden kursusstart.  

Kursusperioder og priser

5 dages kursus
Dobbeltværelse*: kr. 4.750 ,-
Tillæg for enkeltværelse*:    kr. 1000 ,-

Kurset foregår i dagene
Mandag 8. – fredag 12. februar 2021 

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

Transport

Kommer man med offentlig transport kan der bestilles flextaxa fra Vejle station til og fra højskolen. Læs mere her:
www.sydtrafik.dk/flextrafik/flextur/hvordan-bestiller-du

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.