Dans

Du træder dine første trin ind i dansen, finder rytmen, og et smil breder sig på dine læber. I bevæger jer sammen, hele holdet. Går på opdagelse i kroppens bevægelsesregister og finder de bløde hofter og den fleksible ryg.

Musikken er jeres rejsefører og livsglæden jeres mål.

 

I faget ‘Dans’ på Brandbjerg Højskole tager vi alvorligt, at kroppen er skabt til bevægelse. Vi arbejder med at frisætte den kreativitet, der ligger i dansen, når man ‘ejer’ sine bevægelser. Vi danser vores egen dans, og vi danser i par og arbejder sammen i koreografier for hele holdet.

Inspirationen henter vi fra bl.a. afro, salsa, bachata, zouk, moderne dans og fra bevægglæden selv. Du får en grundtræning i stilarternes bevægelsesmønstre og finder glæde ved at bevæge dig i takt med de andre og musikken. Vi øver os i den svære kunst at danse i par, hvor nærvær, kontakt og rytme er det, der skaber magi.Til sidst strækker vi ud, så kroppen falder til ro.

Vi tager os også tid til at reflektere over vores personlige forhold til dansen – og hvordan vores egen kultur har det med at bevæge sig frit til musik. Dette spejler vi i andre dansekulturer, især dem der ligger uden for Europa, og som ofte giver os helt andre forståelser af, hvad dansen er, og hvilken rolle den spiller for fællesskabet.

Fagmiljøet Ski og idræt

Vil du være en del af et højskolemiljø, hvor du kan dyrke idræt, komme på ski eller blive skiinstruktør i Østrig? På Brandbjerg Højskole har vi en række spændende idrætsfag, som du kan dyrke sammen med interesser indenfor andre genrer. 

Fagmiljøet Musik og Dans

Vil du være en del af et musikmiljø, hvor musikken strømmer ud af alle øvelokaler og fællesrum? Musik på Brandbjerg Højskole er et fagmiljø, for dig der gerne vil udforske musikken sammen med andre i sammenspil, stemmetræning, elektronisk musik eller sangskrivning.

Underviser

Mette Øyås  Madsen

Mette Øyås Madsen

Mette har været på Brandbjerg siden 2006. Hun føler sig dagligt opløftet over at undervise i det, hun brænder allermest for, at gøre en forskel i elevernes liv og at dele arbejdsplads med de mest inspirerede og dygtige kollegaer, man kan forestille sig.

Hun har været med til at sætte seksuel dannelse på højskolernes dagsorden og er af og til at finde udenfor Brandbjergs matrikel, hvor hun afholder oplæg og workshops om netop seksuel dannelse. Mette er desuden kursusleder på sommerens store Nordic Salsa Camp.

Jeg skal ud og danse mere i verden nu!

{

Vildt fedt fag! Jeg havde aldrig troet at jeg kunne blive glad for at danse, men det har været så sjovt at blive præsenteret for salsa og bachata og lære at det danse det i et muntert og legende forum. 

Kille

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.