Wayfinding

Mandag d. 29. juli – søndag d. 4. august 2019 (uge 31)

Kurset er for dig, som mærker behovet for forandring –
En uge der handler om dine valg og muligheder i livet. Ugen byder på gode rammer og plads til undersøgelse, tankevækkende input og tid til refleksion.

TILMELD DIG HER

Mandag d. 29. juli – søndag d. 4. august 2019 

På papiret har du det hele – alligevel rumsterer det inde i dig. Hvad skal jeg så nu? Skal jeg kvitte jobbet og kaste mig over en ny karriere eller gå efter forfremmelsen?

Måske står du ved et kapitelskifte: Hvilket studie skal jeg vælge? Eller – hvad skal jeg gøre nu, når arbejdslivet slutter?

Hvad vil mine kolleger, venner og familie sige? Og har jeg egentlig det, der skal til for at gøre noget ved min drøm?

Skillevej – tid til at gøre noget nyt

Wayfinding er for dig, der står et sted i livet, hvor du mærker, at drømmene presser sig på. For at kunne udfolde vores fulde potentiale skal vi vide, hvem vi er, hvad vi er gode til, og hvad der motiverer os. Vi skal turde tage ansvar for vores egen vej – også selvom vejen kan være svær at se eller giver afsavn. Et liv der har uendelige muligheder. Et liv der afhænger af de valg, du træffer, og de valg, du har truffet, der gør, at du står her i dag. Guderne skal vide, at der er mange at træffe. Så hvordan ved du, hvilken vej der er den rette for dig?

 

Handlemod til at gøre noget ved din drøm

Du kan forvente at få inspiration og redskaber til at komme ud over kanten og tage de første vigtige skridt imod at gøre noget ved din ide. Du vil blive skarpere på, hvad du drømmer om, du vil finde dit engagement og lysten til at gøre noget nyt. I fællesskab kigger vi på den passion, der får dit hjerte til at slå et ekstra slag, avle smil og få dig til at føle mening.

Ligesindede der kender følelsen

I løbet af ugen møder du ligesindede, der deler lysten til at starte et nyt kapitel i deres liv. Det er dem, du vil blive klogere sammen med, være modig sammen med, dele tanker med og holde kontakten til efter kurset.

Du vil opleve engagerede undervisere, som gør dig klogere på motivation, handlekraft, værdier, personlig udvikling og mod til at gå nye veje – især i arbejdslivet. Sidst og ikke mindst vil du blive inspireret af menneskers personlige fortællinger om at gå egne veje.

Kursusvært: Kursusvært: Laura Grool –  Laura Grool er uddannet Kaospilot og har arbejdet i en årrække som underviser af iværksætteri med fokus på sociale projekter og bæredygtighed. Laura har erfaring som processkonsulent indenfor organisatorisk udvikling med fokus på gruppedynamik og samskabelse.

Medvirkende:
·

Peter Matzen: Peter er indehaver af firmaet Handlemod. Peter er en erfaren og passioneret underviser og facilitator, som evner at skabe trygge og udviklende læringsrum.

Henrik Jansson: Henrik har i mere end 15 år arbejdet med udvikling af mennesker og virksomheder, som henholdsvis leder og udviklingskonsulent. Hans fokus er på at hjælpe mennesker og organisationer med at blive de bedste udgaver af sig selv og nå deres mål.

Kristoffer Fynbo Thorning: Underviser til daglig i musikmiljøet SoundHouse på Brandbjerg Højskole, er uddannet på det Jyske Musikkonservatorium og er med i vokalgruppen Postyr.

 

Margrete Bak: Margrete ejer og driver virksomheden Karlbak med fokus på udvikling af gode arbejdsliv – med alle de facetter, som branche, livsfaser, køn, relationer og drømme bidrager med.

Marianne Buus: Marianne er viceforstander på Brandbjerg Højskole. Inden hun kom på Brandbjerg, var hun iværksætterrådgiver og arbejdede med uddannelse og entrepreneurship.

Simon Lægsgaard – forstander på Brandbjerg Højskole, passioneret samfundsdebattør, jagt & naturmenneske og sangskriver.

 

Prisen inkluderer:

· 6 overnatninger i delt dobbeltværelse
· Fuldpension inkl.  festmiddag
· Kaffe/te og vand
· Øl, sodavand og vin kan tilkøbes.

Foredrag:
· Din fortids store øjeblikke v. Henrik Jansson
· 
Dine fremtidsdrømme v. Henrik Jansson
· Vejen frem v. Henrik Jansson
· Comfortzoner og træning af handlemod v. Peter Matzen
· Er der plads til din indre indre motivation? v. Peter Matzen
· Hvordan forandrer man sit arbejdsliv?  v. Margrete Bak
· Fra frustration og indignation til initiativ og handlekraft  v. Peter Matzen
· Kan du forestille dig din fremtid? v. Marianne Buus

Andre oplevelser:
Mærk Efter
Vejen hertil
Terningfortællinger
Musik og liv v. Simon Lægsgaard
Festaften m. grillmiddag
Brandbjerg Café

KURSUSPROGRAM

Mandag den 29. juli

16.00-17.00: Ankomst og indkvartering (ved bestilt transport køres der fra Vejle Banegård kl. 16.00).
17.30 – 18.00: Velkomst v. Morten Lund og Marianne Buus
19.00 – 21.00:  Rundvisning og icebreakers v. Morten Lund
Brandbjerg Café:  Snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl.

Mulighed for at sove i shelter v. bækken i skoven

Tirsdag den 30. juli
8.30-9.15 : Morgensamling – Om handlingstillid  v. Marianne Buus
9.30-12.00:  Din fortids store øjeblikke v. Henrik Jansson
For at finde den vej frem, der er den rigtige for dig, er det vigtigt at undersøge, hvordan du er kommet til, hvor du er i dag. Hvilke succeser du har oplevet. Hvilke øjeblikke i din fortid, der har bragt dig følelser af glæde, lykke og flow, samt hvilke ressourcer der var i spil i disse øjeblikke, så du kan bruge dem til det, du ønsker i din fremtid.
13.00-16.30: Dine fremtidsdrømme v. Henrik Jansson
For at finde vejen må du slippe jordforbindelsen et øjeblik og drømme – drømme dig hen til den perfekte fremtid om 5 eller 10 år, hvor din verden kun består af disse øjeblikke af glæde, lykke, flow og succes – og beskrive hvordan der ser ud dér – i din ønskede fremtid.
19.00-20.30: Terningfortællinger – Denne aften byder på overraskende fortællinger fra dig og dine medkursister, og det bliver styret af en vis form for tilfældighed, da terningerne viser vej.

Onsdag  den 31. juli
8.30-9.15: Morgensamling v. Simon Lægsgaard
9.30-12: Henrik Jansson: Vejen frem
Hvad er de største udfordringer, jeg står overfor for at nå mine mål? Hvordan overkommer jeg dem? Her arbejder du med at definere udfordrende spørgsmål, som du kan arbejde med, samt sætte udfordrende mål og milepæle som du kan arbejde frem mod for at nå din fremtidsdrøm. Startende fra i dag.
13-16.30: Comfortzoner og træning af handlemod (I) v. Peter Matzen:  Vi arbejder med redskaber, der støtter dit handlemod. Du får sprog, mod og redskaber til at erstatte undskyldninger for IKKE at få handlet på det, der er vigtigt for dig med handlekraft til at forfølge mål og drømme. Vi træner dit mod til at handle på trods af usikkerhed og utryghed.
19.00-20.30: Vejen hertil..: Vi lader os inspirere af to menneskers veje i livet. Du får mulighed for at forholde dig til de lige og skæve veje i dit liv gennem at være vidne til to forskellige menneskers fortællinger.
Brandbjerg Café:  Snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl.

Mulighed for at sove i shelter v. bækken i skoven.

Torsdag  den 1. august
8.30-9-15: Morgensamling om positive fællesskaber v. Morten Lund
9.30-12.00: Comfortzoner og træning af handlemod (ll) v. Peter Matzen: Vi arbejder med redskaber, der støtter dit handlemod. Du får sprog, mod og redskaber til at erstatte undskyldninger for IKKE at få handlet på det, der er vigtigt for dig med handlekraft til at forfølge mål og drømme. Vi træner dit mod til at handle på trods af usikkerhed og utryghed.
13.00-18.00: Fri-eftermiddag: Nyd skoven, tag på tur eller tilbring eftermiddagen i parken og atriumgården med gode samtaler.

  • Skoven er fyldt med store smukke træer og uanede muligheder – brug den!
  • Jelling ligger nær – oplev Kongernes Jelling eller tag en dukkert eller en tur fra 5-meter vippen i Jelling friluftsbad!
  • Vejle har byhistorie, kunsthistorie og masser af hyggeligt byliv –  prøv det!
  • Brandbjerg har rum til både ro og fine samtaler – nyd det!

19.30-21.00:  Mærk Efter – Ofte lægges der op til, at vi kun skal vælge med fornuften, men kropsfornemmelsen og følelsen af, ”hvad der er sandt for mig”, er også vigtige elementer i det gode valg. Ved fx arbejdsskifte, boligændring og opstart eller afrunding af parforhold skal vi gerne være funderet i mere end blot fornuften, for at vi kan være sikre på, at vort valg holder. Vi bruger skoven som ramme  – og slutter aftenen i bålhytten i højskolens park.

 

Brandbjerg Café:  Snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl.
Mulighed for at sove i shelter v. bækken i skoven.

Fredag den 2. august
8.30-9.15 : Morgensamling  fællessang v. Kristoffer Thorning
9.30-12.00: Er der plads til din indre indre motivation? v. Peter Matzen: Autonomi, kompetencer og sense-of-belonging. Denne formiddag arbejder vi med at finde gnisten og bevæggrunden for at være engageret og deltagende. Peter Matzen har forsket i motivation i forhold til frivillighed og hverdagsaktivisme. Han har stillet mennesker, som er dybt involverede og engagerede, spørgsmålet:”Hvorfor er du engageret”? Det har han gjort for at blive inspireret af engagerede mennesker og derudover blive klogere på, hvordan vi alle kan skabe rum for eget og fælles engagement.
13-14: Yoga
14.00-16.30: Hvordan forandrer man sit arbejdsliv?  v. Margrete Bak: Hvad enten det drejer sig om jobskifte, brancheskifte eller skift mellem ansat og selvstændig, er spørgsmålet: Hvordan kan man starte en proces? Vi undersøger forskellige karrierebegreber og låner af den fransk-cubanske forsker Herminia Ibarras kloge strategier: Hvilke nye muligheder kan man teste, allerede mens man er i sit nuværende arbejdsliv? Hvem kan man med fordel dele viden med?  -og hvordan skaber man helt konkret mod til at handle?
19.30-21.00: Musik og liv v. Simon Lægsgaard.  Forstander og sangskriver Simon Lægsgaard har sammen med  komponist og korleder, Kristian Enevoldsen, skrevet sange som er indsendt til bedømmelse i det udvalg, der vælger sange til den nye Højskolesangbog, der udkommer i 2020. De nye sange breder sig over flere musiske genrer og over såvel en række aktuelle emner, såsom konkurrencestaten, klodens tilstand og perfekthedskulturen som evigtgyldige temaer om kærlighed, frihed, liv og død. Nogle sange er i den satiriske og finurlige ende, andre kalder på den brusende, boblende livsglæde, og andre igen er mere eftertænksomme.

Lørdag den 3. august
8.30-9.15: Morgensamling om sammenhængskraft v. Marianne Buus
9.15-12.00: Fra frustration og indignation til initiativ og handlekraft  v. Peter Matzen: Kender du det, at du får tænkt ting til døde og ikke kommer ud af starthullerne? Det gør vi. Derfor gør vi noget ved det. Vi tager fat i det, du er frustreret over og føler en indignation i forhold til og giver dig erfaringen, at du kan gøre noget – du kan komme i gang! Vi stiller det lidt provokerende spørgsmål “Hvad pisser dig af?“. Det gør vi for at tydeliggøre dine frustrationer og indignationer, som kan være afsættet til at handle. Du bliver klogere på, hvad du virkelig ønsker at forandre hos dig selv og i samfundet. Dernæst inspireres du til at tage første skridt – første skridt er det sværeste, men gør de følgende skridt lettere.
Der er risiko og mulighed for at mærke både en glødende frustration og vrede samtidig med at mærke glæden over, at du kan selv kan tage handling. Vi fuldender sætningen…jeg vil gøre noget ved….  Vi gør det sgu!

13.00-15.30: Kan du forestille dig din fremtid? v. Marianne Buus: If you can imagine it, you can create it. If you can dream it, you can become it“. William Arthur Ward. Vi arbejder med kraften, som ligger i at kunne forestille os fremtiden. Forestillingen og drømmen om en anderledes fremtid driver os til at forandre os selv og verden. Derfor arbejder vi med redskaber til at gøre drømmene og målene så betydningsfulde, at vi begynder at handle.
16.00- Festforberedelser og hygge ved bålet i parken
19.00: Festaften m. grillmiddag

Søndag den 4. august
9.00-10.00 – Morgensamling – fotos fra ugen og evaluering.
10.30: Afrejse Ved bestilt transport køres til Vejle Banegård kl. 10.30  (det tager ca. 25 min)

Hver dag er der sund varieret morgenmad fra 7.45-8.30. Lækker frokostbuffet kl. 12.00 samt dejlig aftensmad kl. 18.00. Brandbjergs køkken har sølvmærket i økologi og arbejder hver dag på at overraske og inspirere til gode spiseoplevelser.

Der tages forbehold for ændringer – vi er ikke herre over hverken vind, vejr eller den menneskelige faktor, og derfor kan det blive nødvendigt at foretage justeringer. Det endelige program fremsendes ca. 14 dage inden kursusstart.

Kursusperioder og priser

7 dages kursus
Dobbeltværelse*: kr.4.750 ,-
Tillæg for enkeltværelse*:    kr. 600 ,-

Kurset foregår i dagene
Mandag d. 29. juli – søndag d. 4. august 2019 (uge 31)

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

Transport

Ved bestilt transport ved ankomst køres der fra Vejle Banegård kl. 11.00
Ved bestilt transport hjem køres der til Vejle Banegård kl. 13.00

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.