Wayfinding

Mandag d. 27. juli – søndag d. 2. august 2020 (uge 31)

Kurset er for dig, som mærker behovet for forandring –
En uge der handler om dine valg og muligheder i livet. Ugen byder på gode rammer og plads til undersøgelse, tankevækkende input og tid til refleksion.

Kurset er aflyst

KURSET ER DESVÆRRE AFLYST

Mandag d. 27. juli – søndag d. 2. august 2020 

På papiret har du det hele – alligevel rumsterer det inde i dig. Hvad skal jeg så nu? Skal jeg kvitte jobbet og kaste mig over en ny karriere eller gå efter forfremmelsen?

Måske står du ved et kapitelskifte: Hvilket studie skal jeg vælge? Eller – hvad skal jeg gøre nu, når arbejdslivet slutter?

Hvad vil mine kollegaer, venner og familie sige? Og har jeg egentlig det, der skal til for at gøre noget ved min drøm?

Skillevej – tid til at gøre noget nyt

Wayfinding er for dig, der står et sted i livet, hvor du mærker, at drømmene presser sig på. For at kunne udfolde vores fulde potentiale skal vi vide, hvem vi er, hvad vi er gode til, og hvad der motiverer os. Vi skal turde tage ansvar for vores egen vej – også selvom vejen kan være svær at se eller giver afsavn. Et liv der har uendelige muligheder. Et liv der afhænger af de valg, du træffer, og de valg, du har truffet, der gør, at du står her i dag. Guderne skal vide, at der er mange at træffe. Så hvordan ved du, hvilken vej der er den rette for dig?

Handlemod til at gøre noget ved din drøm

Du kan forvente at få inspiration og redskaber til at komme ud over kanten og tage de første vigtige skridt imod at gøre noget ved din ide. Du vil blive skarpere på, hvad du drømmer om, du vil finde dit engagement og lysten til at gøre noget nyt. I fællesskab kigger vi på den passion, der får dit hjerte til at slå et ekstra slag, avle smil og få dig til at føle mening.

Ligesindede der kender følelsen

I løbet af ugen møder du ligesindede, der deler lysten til at starte et nyt kapitel i deres liv. Det er dem, du vil blive klogere sammen med, være modig sammen med, dele tanker med og holde kontakten til efter kurset.

Du vil opleve engagerede undervisere, som gør dig klogere på motivation, handlekraft, værdier, personlig udvikling og mod til at gå nye veje – især i arbejdslivet. Sidst og ikke mindst vil du blive inspireret af menneskers personlige fortællinger om at gå egne veje.

Du bliver forkælet af Brandbjergs grønne, kreative køkken og inspireres af tankevækkende morgensamlinger. 

Rammerne for kurset er Brandbjergs Friis og Moltke arkitekttegnede skole fra 1970 og Brandbjerg Herregård, som oprindeligt er fra 1500 tallet. Undervejs i kurset vil du komme ud i de skønne omgivelser i den smukke herregårdspark og den urørte naturskov på kanten af Grejsdalen. Et perfekt sted til ro og nærvær i naturen.

Fælles for alle, du møder på Brandbjerg, er, at de brænder for det, de laver, så glæd dig til en uge i gode rammer.

Medvirkende:

Peter Laut Matzen: Peter er indehaver af firmaet Handlemod, som hjælper individer, teams og organisationer til at stå i forandringer og tage handlekraften hjem. Peter er en erfaren og passioneret underviser og facilitator, som evner at skabe trygge og udviklende læringsrum.

Laura Grool:  Laura er uddannet Kaospilot og har arbejdet i en årrække som underviser og coach af iværksætteri med fokus på sociale projekter og bæredygtighed. Laura har arbejdet både internationalt og i Danmark som proceskonsulent inden for organisatorisk udvikling med fokus på gruppedynamik og samskabelse. 

Margrete Bak: Margrete ejer og driver virksomheden Karlbak med fokus på udvikling af gode arbejdsliv – med alle de facetter, som branche, livsfaser, køn, relationer og drømme bidrager med.

Prisen inkluderer:

· 6 overnatninger i delt dobbeltværelse
· Fuldpension inkl.  festmiddag
· Kaffe/te og vand
· Øl, sodavand og vin kan tilkøbes.

Andre oplevelser:

· Morgensamlinger
· Terningefortællinger
· Yoga
· Tur i urørt naturskov

KURSUSPROGRAM

Mandag 27. juli
15.00-16.00: Ankomst og indkvartering
16.15- 17.45 Velkomst og rundvisning
19.00-21.00: Peter Laut Matzen og Laura Grool: Icebreakers og start på ugen
Brandbjerg Café:  Snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl.
 

Tirsdag 28. juli
8.30-9.15: Morgensamling
9.30-11.45: Peter Laut Matzen: Workshop ‘Comfortzoner og træning af handlemod (I)’: Vi arbejder med redskaber, der støtter dit handlemod. Du får sprog, mod og redskaber til at erstatte undskyldninger for IKKE at få handlet på det, der er vigtigt for dig med handlekraft til at forfølge mål og drømme. Vi træner dit mod til at handle på trods af usikkerhed og utryghed.
13.30-16.00: Peter Laut Matzen: Workshop ‘Comfortzoner og træning af handlemod (I)’: Vi arbejder med redskaber, der støtter dit handlemod. Du får sprog, mod og redskaber til at erstatte undskyldninger for IKKE at få handlet på det, der er vigtigt for dig med handlekraft til at forfølge mål og drømme. Vi træner dit mod til at handle på trods af usikkerhed og utryghed.
19.30-21.00: 19.30-21.00: Højskoleaften: Forstander Simon Lægsgaard: Musik og liv: Forstander og sangskriver Simon Lægsgaard har sammen med komponist og korleder, Kristian Enevoldsen, skrevet sange, som breder sig over flere musiske genrer og over såvel en række aktuelle emner, såsom konkurrencestaten, klodens tilstand og perfekthedskulturen som evigtgyldige temaer om kærlighed, frihed og liv og død. Nogle sange er i den satiriske og finurlige ende, andre kalder på den brusende, boblende livsglæde, og andre igen er mere eftertænksomme. Vi synger også nogle af de klassiske sange fra højskolebogen sammen – med introduktion fra en passioneret forstander.  
Brandbjerg Café:  Snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl.

Onsdag 29. juli
8.30-9.15: Morgensamling
9.30-11.45: Peter Laut Matzen: Workshop ‘Er der plads til din indre motivation? ’: Autonomi, kompetencer og sense-of-belonging. Denne formiddag arbejder vi med at finde gnisten og bevæggrunden for at være engageret og deltagende. Peter Matzen har forsket i motivation i forhold til frivillighed og hverdagsaktivisme. Han har stillet mennesker, som er dybt involverede og engagerede, spørgsmålet:”Hvorfor er du engageret”? Det har han gjort for at blive inspireret af engagerede mennesker og derudover blive klogere på, hvordan vi alle kan skabe rum for eget og fælles engagement
13.30-16.00: Laura Grool: Workshop ‘Lær af dine succeser’: ”De fleste af os har potentialer, der aldrig har været udviklet, simpelthen fordi omstændighederne i vores liv aldrig kaldte dem frem. Udforskningen af vores fulde potentiale er ikke noget, som vi med sikkerhed kan overlade til tilfældighederne. Det er noget, der skal forfølges systematisk, eller i det mindste ivrigt, til slutningen af vores dage.” (John W. Gardner.) Du arbejder med at tydeliggøre værdier, adfærd og kompetencer, der er i spil. Vi gør det for at bringe det med ind i fremtiden.
19.30: Friaften. Mulighed for at bruge nogle af de mange faciliteter Brandbjerg byder på. Spil badminton i hallen, gå en tur i vores dejlige område, nyd aftensolen i parken, spil et spil eller gå tidligt i seng 😉
Brandbjerg Café:  Snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl.

Torsdag 30. juli
8.30-9.15: Morgensamling
9.30-11.45: Peter Laut Matzen: Workshop `Find dit formål`: “Align your attention to your intention” Kender du det, at du komme til at lytte lidt for meget til andres behov eller løbe efter øjeblikkelige behov? Det betyder, at det kan være svært at holde fokus på det, som giver størst mulig mening for dig. Vi arbejder med at finde din sigtestjerne, som du kan navigere efter i en hektisk hverdag. Vi bruger den flotte Brandbjerg Sønderskov til at udforske vores formål med arbejdsliv eller det personlige liv.
14.00 – 16.00: Mærk kroppen – Ofte lægges der op til, at vi kun skal vælge med fornuften, men kropsfornemmelsen og følelsen af, ”hvad der er sandt for mig”, er også vigtige elementer i det gode valg.
19.30: Friaften. Mulighed for at bruge nogle af de mange faciliteter Brandbjerg byder på. Spil badminton i hallen, gå en tur i vores dejlige område, nyd aftensolen i parken, spil et spil eller gå tidligt i seng 😉
Brandbjerg Café:  Snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl.

Fredag 31. juli
8.30-9.15: Morgensamling
9.30-11.45: Margrete Bak: Hvordan forandrer man sit arbejdsliv?: Hvad enten det drejer sig om jobskifte, brancheskifte eller skift mellem ansat og selvstændig, er spørgsmålet: Hvordan kan man starte en proces? Vi undersøger forskellige karrierebegreber og låner af den fransk-cubanske forsker Herminia Ibarras kloge strategier: Hvilke nye muligheder kan man teste, allerede mens man er i sit nuværende arbejdsliv? Hvem kan man med fordel dele viden med? -og hvordan skaber man helt konkret mod til at handle?
13.30-16.00: Peter Laut Matzen: Workshop ‘Fra frustration og indignation til initiativ og handlekraft’: Kender du det, at du får tænkt ting til døde og ikke kommer ud af starthullerne? Det gør vi. Derfor gør vi noget ved det. Vi tager fat i det, du er frustreret over og føler en indignation i forhold til og giver dig erfaringen, at du kan gøre noget – du kan komme i gang! Vi stiller det lidt provokerende spørgsmål “Hvad pisser dig af?“. Det gør vi for at tydeliggøre dine frustrationer og indignationer, som kan være afsættet til at handle. Du bliver klogere på, hvad du virkelig ønsker at forandre hos dig selv og i samfundet. Dernæst inspireres du til at tage første skridt – første skridt er det sværeste, men gør de følgende skridt lettere. Der er risiko og mulighed for at mærke både en glødende frustration og vrede samtidig med at mærke glæden over, at du kan selv kan tage handling. Vi fuldender sætningen… jeg vil gøre noget ved…. Vi gør det sgu!
19.30-21.00: Øl og bål. Vi nyder aftenen omkring bålet i parken.
Brandbjerg Café:  Snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl.

Lørdag 1. August:
8.30-9.15: Morgensamling
9.30-11.45: Laura Grool: Workshop ‘Kan du forestille dig din fremtid?’: “If you can imagine it, you can create it. If you can dream it, you can become it“. William Arthur Ward. Vi arbejder med kraften, som ligger i at kunne forestille os fremtiden. Forestillingen og drømmen om en anderledes fremtid driver os til at forandre os selv og verden. Derfor arbejder vi med redskaber til at gøre drømmene og målene så betydningsfulde, at vi begynder at handle.
13.30 – 14.30: Laura Grool: Visual recording – Rejsen – en reflektion over de ting vi har arbejdet med.
15.00: Festforberedelse
19.00: Festmiddag og festaften

Søndag 2. august
8.30-9.00: Pakke og tjekke ud fra værelserne.
9.00-10.00: Fotos fra ugen, evaluering og høst af de vigtigste indsigter fra kurset

Hver dag er der dejlig varieret morgenmad fra 7.45-8.30. Lækker frokostbuffet kl. 12, samt dejlig aftensmad kl. 18.00. hver eftermiddag og aften er der kaffe med kage, brød, boller eller lignende.
Brandbjergs køkken har sølvmærket i økologi og arbejder hver dag på at overraske og inspirere til gode spiseoplevelser.

Der tages forbehold for ændringer – vi er ikke herre over hverken vind, vejr eller den menneskelige faktor, og derfor kan det blive nødvendigt at foretage justeringer. Det endelige program fremsendes ca. 14 dage inden kursusstart.

Kursusperioder og priser

7 dages kursus
Dobbeltværelse*: kr.4.950 ,-
Tillæg for enkeltværelse*:    kr. 700 ,-

Kurset foregår i dagene
Mandag d. 27. juli – søndag d. 2. august 2020 (uge 31)

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

Transport

Kommer man med offentlig transport kan der bestilles flextaxa fra Vejle station til og fra højskolen. Læs mere her:
Sydtrafik Flextrafik

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.