Vælg en side

Yoga og mindfulness

Mandag 26. juli – søndag 1. august 

Yoga og mindfulness er for dig, der har lyst til arbejde med indre fordybelse og kropsligt velbefindende. Riv en uge ud af kalenderen til fokus på krop og bevidsthed samt det at være i god og autentisk kontakt med dig selv og andre 

TILMELD DIG HER

Alle kan deltage på dette yoga og- mindfulnesskursus uanset erfaring. Er du begynder udi yoga, vil du på kurset få lagt et sikkert fundament for en fortsat udøvelse af yogapraksis – har du allerede erfaring med yoga, får du hjælp til yderligere at forfine og styrke din yoga. 

På kurset vil du dyrke Hatha yoga og møde blidere former som Yin yoga og Restorativ yoga. Undervisningen vil tage udgangspunkt i dit niveau og være tilpasset din kropstype og kunnen. 

I mindfulnessundervisningen lægger underviserne stor vægt på den anvendelige hverdagsnære vinkel på mindfulness. Vores erfarne mindfulnessundervisere ved fra egen praksis, at det at være mindful og til stede i øjeblikket med ro i sindet gør en kæmpeforskel i hverdagen. På kurset vil du få konkrete teknikker og forståelse for, hvordan du kan være mere nærværende og i kontakt med dig selv og andre i din dagligdag. Der vil løbende blive trukket paralleller mellem de forskellige undervisningsmoduler. 

På Brandbjerg Højskole vil du også opleve noget af Danmarks skønneste natur, og det skal selvfølgelig bruges på dette kursus. Derfor vil du også blive taget med ud i naturen og mærke, hvordan energien og roen rammer os, hvis vi blot giver os tid til at lytte og være til stede i den. Du skal opleve solens varme, når vi laver yoga i Herregårdsparken og høre bækkens rislen i bunden af Grejsdalen, når du sidder helt stille i den lille lysning.  

Hver morgen starter vi dagen med morgensamling med sang fra højskolesangbogen og et tankevækkende indlæg. Ugen igennem vil der være foredrag og musikalske indslag, mulighed for hygge i atriumgården eller ved bålstedet, gåture i Brandbjergs egen skov, overnatning i vore 3 shelters ved bækken (frivilligt – for dem der har lyst) og meget andet godt. Hver aften sluttes dagen af med Brandbjerg Café, hvor der er mulighed for at mødes på tværs af ugens kurser og snakke og hygge sammen. Ugens sidste aften er der festmiddag.  

Tag dine bedste venner under armen – eller kom selv og skab nye venskaber. Yoga og mindfulness er en del af en aktiv sommeruge, hvor vi er sammen med ugens andre linjer: Havkajak, mad over ild og vandringer. Vi vil lade os forkæle i en dejlig højskoleuge med god mad, spændende foredrag og masser af sang og ikke mindst nyde lyse sommeraftener sammen med andre glade kursister fra hele landet. 

Medvirkende:  

  • Yogalærer Tinna Maria Brinch Sørensen: Tinna Maria er 37 år og ejer af ‘Personlig Ro’, hvor yoga og meditation er omdrejningspunktet for sundhed og velvære. Yoga har været en stor og vigtig del af Tinna Marias liv i 15 år. Hun er uddannet yogalærer fra ‘YOGAinsideOUT’ i Silkeborg, og hendes yogaundervisning er en blanding afHatha, Yin og Restorativ yoga med det primære fokus på vejrtrækning, pauser og god tid i stillingerne. Dertil kommer fokus på vigtigheden af at skabe balance i krop og sind gennem styrke- og flowøvelser. Tinna Maria er desuden uddannet meditations- og mindfulnessinstruktør hos Henning Daverne, Detox-Mentor, Selvsabotage-Coach og Kost-Pilot. Se mere om Tinna Maria på: www.personligro.dk 
  • Mindfulnesslærer Louise Crandal: Louise har været tilknyttet Brandbjerg Højskole siden 2014 som underviser i mindfulness. Hun har mediteret dagligt de sidste 12 år og beskæftiget sig intensivt med bevidsthed, meditation, eksistens og natur. Louises undervisning er baseret på en model, hun kalder ”Rolig-venlig-klar”, og som i korte træk går ud på: at sænke stressniveauet og få ro på, at finde frem til en mere venlig og forstående tilgang både til sig selv og andre og at få større klarhed over, hvad der foregår i krop og sind. Louise er uddannet cand.mag. i journalistik, filosofi og videnskabsteori. Hun er dobbelt verdensmester i paragliding og har flere gange beskrevet sin passion for at flyve paraglider med sin ørn, Cossack, på tv, i radio og aviser. 
  • Birgitte Hansen: Gennem rigtig mange år har hun siddet ved klaveret og formidlet højskolesangen i ord og toner. Tidligere højskolelærer på Grundtvigs Højskole, Gerlev Idrætshøjskole og Ryslinge Højskole og var i femten år forstander for Skælskør Folkehøjskole, hvor hun etablerede en stærk sangtradition. Bor nu dels i Vestjylland og dels i København. 
  • Michael Rothstein: Mag.art. & Ph.d. Lektor i religionsvidenskab ved syddansk universitetReligionshistoriker Mikael Rothstein har været dybt nede i litteraturen og de gamle kilder, og han har studeret hovedjagtens spor frem mod nutiden, hvor kranierne stadig hænger ned fra langhusenes lofter. I foredraget fortæller han om hovedjagtens og kraniekultens betydning, og det, som forekommer grotesk, får en forklaring. 

Prisen inkluderer:

· 6 overnatninger i delt dobbeltværelse
· Fuldpension inkl.  festmiddag
· Kaffe/te og vand
· Øl, sodavand og vin kan tilkøbes.

Foredrag:
· Michael Rothstein: Hovedjagt og kraniekult på Borneo   
· Birgitte Hansen: Tradition og fornyelse i højskolesangbogen 

Andre oplevelser:
· Morgensamlinger
· Terningfortællinger
· Sangaften
· Udflugt

· Outdoor bio
· Bålhygge i Herregårdsparken

KURSUSPROGRAM

Søndag d. 12. juli – lørdag d. 18. juli 2020

Mandag 26/7:
14.00: Ankomst 
15.00-17:00 Velkomst og rundvisning på skolen og Brandbjergs Historie: Vi går en tur på skolen, i parken og kigger ned i herregården, hvor vi hører om Brandbjergs historie og den tragiske fortælling om den grå dame.
19.30-21:00: Musikalsk rystesammen: Vi lærer hinanden at kende og kommer godt i gang med en herlig sommeruge. 
21.00: Brandbjerg Café:  Snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl. 

Tirsdag d. 27/7:
8.30: Morgensamling
9.30-15.00: Yogaworkshop
16.00-17.30: Sæt i gang: Vi bliver klogere på verden og os selv.
19.30-21.00: Højskoleaften: Tirsdag aften mødes alle i huset  – en aften der byder på spændende foredrag, oplæg til debat eller meningsudveksling. Dette annonceres senere, men glæd dig.
21.00: Brandbjerg Café:  Snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl. 

Onsdag d. 28/7:
8.30: Morgensamling
9.30-15.00: Yogaworkshop
19.30-21.00: Birgitte Hansen: Tradition og fornyelse i højskolesangbogenNovember 2020 udkom en ny udgave af højskolesangbogen. Den 19. udgave. Vi har i Danmarkshistorien oplevet store omvæltninger i højskolesangbogens 125-årige historie. Højskolesangene skærper vores opmærksomhed omkring disse begivenheder og giver os et unikt indblik i den samtid, som sangene er skrevet i. Vi skal høre om komponister, digtere og ikke mindst de historiske begivenheder, som var anledning til sangene. Vi vil sammen synge mange af de sange, som vi kender og elsker og lære nogle af de nye sange, som vi sikkert hurtigt kommer til at holde af.
21.00: Outdoor bio: Hvis vejret tillader det, viser vi film under åben himmel, mens sommernatten sænker sig.

Torsdag d. 29/7:
8.30: Morgensamling
9.30-16.00: Heldagsudflugt til Vejle: Denne dag tager vi på tur. Vi skal ud af huset og se sommer- Danmark. Turen tager os ind til Vejles historiske Skyttehus med mere end 160 års historie. Dette er basen for dagens oplevelser. Foruden fortællinger om Skyttehuset, skal vi besøge Olafur Eliassons arkitektoniske vidunder ”Fjordenhus” og høre om Vejles havnefront der rummer det kendte boligbyggeri ”Bølgen”. Bespisning foregår i den smukke pavillon hvor Restaurant Skyttehuset vil servere en lækker tapasanretning. Hvis vejret tillader det, sidder vi på terrassen og nyder udsigten ud over fjorden. Dagen er fælles for ugens aktive kurser, så der er rig mulighed for at undersøge hvad de andre går og laver. Så om du er til Yoga og Mindfulness, Havkajak, Mad over Ild eller Sommervandring, så er der lagt op til en skøn dag, hvor vejret forhåbentlig er med os.
19.30-21.00: Kursuslederen og Monopolet: Vi mødes og vender dilemmaer fra ugens kursister, samfundsproblematikker og svære eller sjove spørgsmål fra hverdagslivet. Det hele afholdes med inspiration fra det kendte radioprogram ”Mads og Monopolet”  

Fredag d. 30/7: 
8.30: Morgensamling 
9.30-11.30: Michael Rothstein: Hovedjagt og kraniekult på Borneo: I løbet af 1800-tallet kom Europa i stadig tættere kontakt med Sydøstasien, og en eksotisk verden åbnede sig for eventyrere, opdagelsesrejsende, handelsfolk, missionærer og kolonisatorer. Overalt fandt de ting, de ikke havde drømt om. Hjemme ventede forskere og politikere på nye rapporter, mens folk flest nød den ene dramatiske rejseberetning efter den anden. Et gennemgående tema i efterretningerne fra det fjerne Borneo var hovedjagt og kraniekult. I de lærdes studerekamre blev man klogere, og i stuens trygge lænestol kunne almindelige læsere gyse: De indfødte huggede hovederne af folk i drabelige overraskelsesangreb, fragtede trofæerne hjem, hvor de under stor festivitas blev monteret under tagryggen.  
13.30-21.00: Yogaworkshop inkl. aftenhygge

Lørdag d. 31/7: 
8.30: Morgensamling 
9.30-15.00: Yogaworkshop
15.30: Sommerlege i parken – Brandbjergsk OL / Vi gør klar til festaften!  
19.00: Festaften    

Søndag d. 1/8: 
9.00-10.00: Ugeafslutning og fælles afsked v. kursusleder 
10.00 Farvel og tak for denne gang   

 

Hver dag er der sund varieret morgenmad fra 7.30-8.30, lækker frokostbuffet kl. 12.00 samt dejlig aftensmad kl. 18.00. Brandbjergs køkken har sølvmærket i økologi og arbejder hver dag på at overraske og inspirere til gode spiseoplevelser. Kl. 21 er der aftenkaffe.   

Der tages forbehold for ændringer – vi er ikke herre over hverken vind, vejr eller den menneskelige faktor, og derfor kan det blive nødvendigt at foretage justeringer.   

Kursusperioder og priser

7 dages kursus
Dobbeltværelse*: kr. 4.950 ,-
Tillæg for enkeltværelse*:    kr. 1000 ,-

Kurset foregår i dagene
Mandag 26. juli  søndag 1. august 2021

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

Transport

Kommer man med offentlig transport kan der bestilles flextaxa fra Vejle station til og fra højskolen. Læs mere her:
Sydtrafik Flextrafik

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.