Yogakursus i sommerferien

Søndag 12. juli – lørdag 18. juli 2020 (uge 29)
Yoga kurserne er for dig, der har lyst til at arbejde med indre fordybelse og ydre kontakt gennem yoga, meditati­on, mindfulness og nærværstræning.

TILMELD DIG HER

Denne uge er for dig, der har lyst til arbejde med indre fordybelse og kropsligt velbefindende. Alle kan deltage uanset erfaring. Er du begynder udi yoga, vil du på kurset få lagt et sikkert fundament– har du allerede erfaring med yoga, får du hjælp til yderligere at forfine og styrke din yoga. I løbet af ugen vil du også møde undervisere, der lægger stor vægt på den anvendelige hverdagsnære vinkel på mindfulness. 

Ugen byder desuden på en sangaften, og du vil også opleve energien i kombinationen af yoga og dans. Midt på ugen tager vi på heldagsudflugt til den smukke strand ved Staksrode. I ugens løb vil du blive forkælet af Brandbjergs grønne, kreative køkken og inspireres af tankevækkende morgensamlinger og foredrag.  

Tag dine bedste venner under armen –eller kom selv og skab nye venskaber. 

Yoga og- mindfulnesskurserne er for dig, der har lyst til arbejde med indre fordybelse og kropsligt velbefindende. Riv en uge ud af kalenderen til fokus på krop og bevidsthed samt det at være i god og autentisk kontakt med dig selv og andre. 

Alle kan deltage uanset erfaring. Er du begynder udi yoga, vil du på kurset få lagt et sikkert fundament for en fortsat udøvelse af yogapraksis – har du allerede erfaring med yoga, får du hjælp til yderligere at forfine og styrke din yoga. 

På kurset vil du dyrke Hatha yoga og møde blidere former som Yin yoga og Restorativ Yoga. Undervisningen vil tage udgangspunkt i dit niveau og være tilpasset din kropstype og kunnen. 

I mindfulnessundervisningen lægger underviserne stor vægt på den anvendelige hverdagsnære vinkel på mindfulness. Vores erfarne mindfulnessundervisere ved fra egen praksis, at det at være mindful og til stede i øjeblikket med ro i sindet gør en kæmpeforskel i hverdagen. På kurset vil du få konkrete teknikker og forståelse for, hvordan du kan være mere nærværende og i kontakt med dig selv og andre i din dagligdag. 

Der vil løbende blive trukket paralleller mellem de forskellige undervisningsmoduIer. 

I ugens løb vil du blive forkælet af Brandbjergs grønne, kreative køkken og inspireres af tankevækkende morgensamlinger, foredrag, sang og godt samvær med dine medkursister. 

Rammerne for kurset er Brandbjergs Friis og Moltke arkitekttegnede skole fra 60’erne, og Brandbjerg Herregård som oprindeligt er fra 1500 tallet. Undervejs i kurset vil du komme ud i de skønne omgivelser i den smukke herregårdspark og den bagvedliggende Grejsdalen, der udover at være Danmarks dybeste dal af mange regnes for at være et af Danmarks smukkeste naturområder. Et perfekt sted til ro og nærvær i naturen. 

Fælles for alle, du møder på Brandbjerg, er, at de brænder for det, de laver, så glæd dig til at mærke den positive og hjertelige Brandbjerg- ånd. 

Yogalærer Tinna Maria Brinch Sørensen:Tinna Maria er 37 år og ejer af ‘Personlig Ro’, hvor yoga og meditation er omdrejningspunktet for sundhed og velvære. Yoga har været en stor og vigtig del af Tinna Marias liv i 15 år. Hun er uddannet yogalærer fra ‘YOGAinsideOUT’ i Silkeborg, og hendes yogaundervisning er en blanding af Hatha, Yin og Restorativ yoga med det primære fokus på vejrtrækning, pauser og god tid i stillingerne. Dertil kommer fokus på vigtigheden af at skabe balance i krop og sind gennem styrke- og flowøvelser. Tinna Maria er desuden uddannet meditations- og mindfulnessinstruktør hos Henning Daverne, Detox-Mentor, Selvsabotage-Coach og Kost-Pilot. Se mere om Tinna Maria på: www.personligro.dk 

Mindfulnesslærer Louise Crandal:Louise har været tilknyttet Brandbjerg Højskole siden 2014 som underviser i mindfulness. Hun har mediteret dagligt de sidste 12 år og beskæftiget sig intensivt med bevidsthed, meditation, eksistens og natur. Louises undervisning er baseret på en model, hun kalder ”Rolig-venlig-klar”, og som i korte træk går ud på: at sænke stressniveauet og få ro på, at finde frem til en mere venlig og forstående tilgang både til sig selv og andre og at få større klarhed over, hvad der foregår i krop og sind. Louise er uddannet cand.mag. i journalistik, filosofi og videnskabsteori. Hun er dobbelt verdensmester i paragliding og har flere gange beskrevet sin passion for at flyve paraglider med sin ørn, Cossack, på tv, i radio og aviser. 

Du vil også møde… 

Ugen byder desuden på undervisning, der kombinerer yoga og sang, og du vil opleve energien i kombinationen af yoga og dans. Mere info om indhold og undervisere kommer i januar.  

Ugen rummer også en herlig heldagstur til Staksrode Strand  med Tinna Maria.  

Hver morgen er der morgensamling, og flere gange i løbet af ugen er inspirerende, foredrag og aktiviteter på tværs af ugens kursushold. Glæd dig til at få næring på mange måder i løbet af denne skønne sommeruge på Brandbjerg. 

Prisen inkluderer:

· 6 overnatninger i delt dobbeltværelse
· Fuldpension inkl.  festmiddag
· Kaffe/te og vand
· Øl, sodavand og vin kan tilkøbes.

Foredrag:
· Rasmus Ugilt: Nydelse

Andre oplevelser:
· Morgensamlinger
· Brandbjergcafé
· Terningfortællinger
· Heldagstur til Staksrode skov og              strand

KURSUSPROGRAM

Søndag d. 12. juli – lørdag d. 18. juli 2020

Søndag 
14.30: Ankomst
15.30-17.30: Velkomst v. kursusleder. Præsentation af kurset og en rundvisning inde og ude inkl. et kik ned i Brandbjergs flotte naturskov.
19.00 – 21.00:  Icebreakers og introduktion til mindfulness 
21.00: Brandbjerg Café:  Snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl. 

Mandag 
8.30-9.15: Morgensamling Om Brandbjerg
9.30-12.00: Yoga 
14.00-16.30: Mindfulness 
19.00- 20.30: Rasmus Ugilt: Nydelse: Mm, åh, ih. Tre nydelsesfulde udtryk, vi udstøder jævnligt. For vi elsker at nyde. Nogle guffer en plade chokolade eller kigger på skyerne en sommerdag. Andre lader sig piske i enswingerklub. Åh, hvilken vidunderlig smerte. Det siges, at vi lever i en hedonistisk tid, hvor alle er frie til at nyde, som det passer os. Måske er der endda ligeså meget tale om en pligt som en frihed. Det er ikke længere nok at have et arbejde, vi skal helst gå derhen med et smil. Og teenagere skal huske ‘at nyde ungdommen så længe den varer’. ‘Enjoy!’ som Coca-Cola siger – med udråbstegn! Vær med, når filosof Rasmus Ugilt bruger en aften på at spidde nydelsen, og forklarer, hvorfor den er så vigtig for os – med udgangspunkt i sin tænkepausebog ‘Nydelse’.
21.00: Brandbjerg Café:  Snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl.

Tirsdag 
8.30-9.15: Morgensamling
9.30-12.00: Yoga 
14.00-16.30: Dans – kroppen som skabt til bevægelse
19.00-20.30: Syng dig glad – de bedste fra højskolesangbogen.
21.00: Brandbjerg Café:  Snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl. 

Onsdag
8.30-9-15: Morgensamling 
9.30-16.00: Heldagstur 
21.00: Brandbjerg Café:  Snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl. 

Torsdag
8.30-9.15: Morgensamling 
9.30-12.00: Yoga
14.00-16.30: Dans

19.00: Bålhygge i parken
21.00: Brandbjerg Café:  Snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl. 

Fredag
8.30-9.15: Morgensamling 
9.30-12.00: Yoga
14.00-16.00: Mindfulness
16.15: Festforberedelser og hygge ved bålet i parken
19.00: Festaften
Brandbjerg Café:  
Snak, brætspil, en kop te eller en lokalt brygget øl
Mulighed for at sove i shelter v. bækken i skoven

Lørdag
9.00-10.00: Ugeafslutning og fælles afsked v. kursusleder
10.00 Farvel og tak for denne gang  

Vi forbeholder os ret til ændringer. Vi er hverken herre over vind, vejr eller menneskelige faktorer 🙂

Kursusperioder og priser

7 dages kursus
Dobbeltværelse*: kr. 4.950 ,-
Tillæg for enkeltværelse*:    kr. 700 ,-

Kurset foregår i dagene
Søndag 12. juli – lørdag 18. juli 2020 (uge 29)

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

Transport

Kommer man med offentlig transport kan der bestilles flextaxa fra Vejle station til og fra højskolen. Læs mere her:
Sydtrafik Flextrafik

BRANDBJERG HØJSKOLE

Brandbjergvej 12
7300 Jelling
Telefon(+45) 75 87 15 00
E-mail: bh@brandbjerg.dk
Mandag til Fredag: 9.00 til 15.00

Brandbjerg er en del af HØJSKOLERNE

Search
Generic filters
Exact matches only

Bestil brochure eller rundvisning om lange kurser

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

OM BRANDBJERG HØJSKOLE

Bliv del af et stærkt fagligt og socialt fællesskab for livet: Kom med os ud i Danmarks smukkeste natur, der omkranser højskolen ved Vejle og rejs med på studietur og oplev verden. Hvad drømmer du om? Tag første skridt på Brandbjerg Højskole i Jylland.